Gorenje Nevarne snovi Teh. reševanje Gašenje Ostalo Ljubljanski gasilec
Slike gasilskih domovForumGalerijaO spletišču
Glavni meni
Prijava
Uporabniško ime:

Geslo:

samoprijava

Pozabljeno geslo?

Registrirajte se!
Iskanje
Kdo je online
3 uporabnik(-ov) online (1 uporabnik(-ov) brska po Novice)

člani: 0
gosti: 3

več...
SmartFAQ is developed by The SmartFactory (http://www.smartfactory.ca), a division of InBox Solutions (http://www.inboxsolutions.net)

Pozdravljeni!<br />Naj z moje strani povem, da so V&O jasno in glasno zapisana, razumljiva in posredna, vendar nisem nikjer zasledila vprašanja, ki pesti tako mene kot tudi moje sočlanice v našem PGD. Namreč opravljamo oziroma bomo v kratkem opravile osnovni in nadaljevalni tečaj za gasilca. Glede na to, da ta tečaj opravljajo tudi članice iz sosednjega PGD-ja, so njim v društvu kupili delovne obleke, ki jih imajo za na tekmovanja, me pa moramo nasiti delovne obleke drugih članov, ki pa so prevelike ali pa premajhne- na tekmovanjih se moramo celo preoblačiti. Našemu predsedstvu in poveljstvu smo podale vprašanje zakaj nam društvo nebi moglo kupiti delovnih oblek glede na to, da na tekmovanjih dosegamo odlične rezultate- v naši GZ smo bile v letu 2005 prve, leto popreje pa druge,... Pa nam je bil podan odgovor: "delovne obleke si morate kupiti same" in pa "mi damo več na opremo kot pa na obleko", ter da "kupite si paradno obleko, društvo pa bo dalo zraven polovico"- čeprav bo celotni račun naslovljen na PGD. Naj pripomnim tudi to, da nekatere članice že razmišljajo o izstopu iz PGD.<br />Zato me zanima slednje:<br />- ali je društvo dolžno članici kupiti delovno obleko ali ne?<br />- ali pri tem štejejo kakšni kriteriji- plačana članarina, opravljen osnovni in nadaljevalni tegaj gasilec?<br />- ali je to kje v kakšnem Zakonu določeno kaj je PGD dolžno priskrbeti za člane/članice?...<br /><br />Za skorajšnji odgovor se vam zahvaljujem in vas pozdravljam z gasilskim pozdravom NA POMOC!
Zahteval Nuša Cajhen [nuska], odgovoril Drago Colnarič [Drago] - 28.2.2006 (1555 x prebrano)
Pravzaprav si že sama odgovorila na svoje vprašanje - z ugotovitvijo, da so članicam iz sosednjega PGD-ja kupili delovne obleke. Sama (torej) ugotavljaš razliko, jaz bi tozadevno dodal svojo ugotovitev...tam so se članice pač "znale izboriti" :)...kakorkoli že obračava ta problem, bo rešitev vedno v tej smeri.

Če se pa ozreva še malo na predpise, ki določajo (tudi) delovne obleke, jih PGD mora nabaviti za operativne gasilce in gasilke - skladno s kategorijo v katero je razvrščeno. Sama navajaš, da delovne obleke imate, vendar (pač) niso po vaši meri. Delovna obleka (točno) po meri članice oziroma člana pa (žal) ni predpisana.

Tekmovanja in vaše tekmovalne uspehe društvo (očitno) ne ceni v tolikšni meri, kot jih cenite same. Zna_bt, da bodo bolj cenili vaš (bodoči) status - operativnih gasilk, ki ga boste dosegle po opravljenem nadaljevalnem tečaju za gasilca in če boste še z delom dokazale, da ste lahko operativne gasilke (in ne samo tekmovalke), se bo ta "problem" razrešil "sam od sebe".

Na koncu pa je za vse krivo pomanjkanje finančnih sredstev in ker je tako, je pač potrebno razumeti tudi vaše funkcionarje, ki dajejo prednost nabavi druge opreme.

Kaj pa na kakšna sponzorska sredstva ali donacijo za vaše obleke, ste že pomislile...(punce ste namreč lahko zelo iznajdljive, ko si nekaj zares želite... ..?

lp DC


Lastnik komentarja je objavljalec. Nismo odgovorni za njihovo vsebino.
© Gasilci.org. Vse pravice pridržane.