Gorenje Nevarne snovi Teh. reševanje Gašenje Ostalo Ljubljanski gasilec
Slike gasilskih domovForumGalerijaO spletišču
Glavni meni
Prijava
Uporabniško ime:

Geslo:

samoprijava

Pozabljeno geslo?

Registrirajte se!
Iskanje
Kdo je online
2 uporabnik(-ov) online

člani: 0
gosti: 2

več...
SmartFAQ is developed by The SmartFactory (http://www.smartfactory.ca), a division of InBox Solutions (http://www.inboxsolutions.net)

Lep pozdrav!<br /><br />Zanima me ali ima kdo kasne izkusnje v zvezi z Bonpet ampulami? Namrec zanima me ali resnicno delujejo tako kot se jih reklamira oziroma ali znajo kdaj tudi zatajiti. Zanimajo me predvsem vase izkusnje.<br />Hvala
Zahteval Danijel Mankoc [Muni], odgovoril Matjaž Virant [ročnik] - 4.2.2006 (1267 x prebrano)
Že pred leti, ko je to gasilno sredstvo prišlo na slovensko tržišče je uvoznik napravil predstavitev uporabe v Zbiljah ob jezeru.
Tu je bila postavljena lesena hišica v kateri so razlili benzin in potem to zažgali. Po približno minuti in pol, ko je bila intenzivnost gorenja velika je pričel z gašenjem na ta način, da je v prostor z večjo zajemalko metal Bonpet razredčen v vedru z vodo. Že po pvi zajemalki se je intenzivnost vidno zmanjšala. Po nasldnjih dveh pa je ogenj ugasnil. Gasilno tekočino je pripravil na ta način, da je ampulo razbil v vedru z vodo.
Prikazano je bilo tudi samodejno gašenje z ampulo Bonptea. V prostoru je bila montirana steklena ampula s to tekočino. Ko se je ogen razvil in je temperatura narastla je bilo slšati zmolklo manjšo eksplozijo. Ogenj je začel vidno ugašati in je tudi po nekaj trenutkih ugasnil.
Na tej predstavitvi smo bili člani PGD Ribnica in drugi, ki jih je delovanje tega sredstva zanimalo. Dogodek sem tudi posnel z video kamero.
Gasilno sredstvo je na prisotne naredil dober vtis. Cena tega sredstva pa je dokaj visoka. Če pa gledamo s strani, da ta deluje samodejno je pa to tudi nekaj.


Lastnik komentarja je objavljalec. Nismo odgovorni za njihovo vsebino.
© Gasilci.org. Vse pravice pridržane.