Gorenje Nevarne snovi Teh. reševanje Gašenje Ostalo Ljubljanski gasilec
Slike gasilskih domovForumGalerijaO spletišču
Glavni meni
Prijava
Uporabniško ime:

Geslo:

samoprijava

Pozabljeno geslo?

Registrirajte se!
Iskanje
Kdo je online
13 uporabnik(-ov) online

člani: 0
gosti: 13

več...
SmartFAQ is developed by The SmartFactory (http://www.smartfactory.ca), a division of InBox Solutions (http://www.inboxsolutions.net)

V našem društvu imamo zaščitne čelade AUER z vsemi veljavnimi atesti.Uporabili so jih operativci pri izvedbi tečaja HOTE-FIRE, žal pa so na dveh nastale poškodbe zaradi povišane temperature. Ali smatrate,da omenjene čelade niso primerne za tovrstno izobraževanje?
Zahteval janko cerkvenik [jankoc], odgovoril Gregor Križnik [Gregor K.] - 17.4.2005 (1514 x prebrano)
Pri čeladah Auer je načeloma treba biti pazljiv. Obstajata dve različici čelad. Ena je primerna za vroči trening in uporabo v notranjih napadih, druga ne. Ta slednja, torej neprimerna ima v notranjosti čelade rdečo nalepko z napisom NICHT FUER BRANDKONTEINER.
Katero uporabljate konkretni vi seveda ne vem, predvidevam pa da prvo, torej tisto, ki ustreza zahtevam in je primerna za tako delo.
Določene spremembe se pokažejo skoraj na vseh čeladah. Recimo pri kvalitetnejših malce potemni "školjka", predvsem zaradi snovi, ki se odlagajo nanjo in jih je kasneje težko očistiti. Pri večkratni pogosti uporabi v takšnih razmerah se pojavi tudi pomarančast videz. Pri manj kvalitetnih čeladah, ki pa še vedno zadovoljujejo standardom, se pojavi celo odstopanje iluminiscentne barve iz školjke, ali pa se barva mehurjasto napihne.
Članek oziroma test in oceno denimo Rosenbauer Heros čelade se lahko preberete v eni izmed številk Ljubljanskega gasilca, ki jih najdete tudi v pdf obliki na spletni strani Gasilci.org
Glede na skope informacije, kaj konkretno se je zgodilo v vašem primeru je torej težko reči, ali je čelada primerna za nadaljo uporabo ali ne. Ob primerni sliki in obrazložitvi, bi bila pomoč mnogo lažja.

Lep pozdrav!

Gregor


Lastnik komentarja je objavljalec. Nismo odgovorni za njihovo vsebino.
© Gasilci.org. Vse pravice pridržane.