Gorenje Nevarne snovi Teh. reševanje Gašenje Ostalo Ljubljanski gasilec
Slike gasilskih domovForumGalerijaO spletišču
Glavni meni
Prijava
Uporabniško ime:

Geslo:

samoprijava

Pozabljeno geslo?

Registrirajte se!
Iskanje
Kdo je online
12 uporabnik(-ov) online (4 uporabnik(-ov) brska po Novice)

člani: 0
gosti: 12

več...
SmartFAQ is developed by The SmartFactory (http://www.smartfactory.ca), a division of InBox Solutions (http://www.inboxsolutions.net)

Dopolnitev ženske gasilske svečane uniforme.Sprašujem:Kaj bi bilo možno narediti glede dopolnitve ženske svečane uniforme - mislim predvsem na hlače v zimskem času in izbiro primerno toplega materiala?
Zahteval in odgovoril Anonimnež - 14.3.2005 (3177 x prebrano)
Odgovarjam na hitro, ker nisem vedel, da je to vprašanje na spletu, je pa zame že dolgo aktualno in sem se z nim tudi ukvarjal oziroma dal določene predloge GZS, ki pa jih seveda še ni prebrala, čeprav je od tega že leto dni.

Moje mnenje je in ga upam tudi povsod zagovarjati, da imajo ženske pravico nositi hlače, v kolikor se tako odločijo. Hlače imajo namreč predpisane vse uniformirane formacije od policije, vojske, carine, edino gasilka organizacija, ki tako trobi o vključevanju članic v gasislke vrste, ne dovoli nošenja hlač.

Zato sem že javno opozoril, da bodo članice PGD Topole prve, ki bodo pričele javno nositi hlače in tako se bo tudi zgodilo. Pred kratkim smo namreč imeli pogreb našega člana, dve članici se pogreba zaradi nizkih temperatur nista mogli udeležiti pogrebnih svečanosti, saj bi v krilu zmrznili.

Torej, naša dekleta dobijo hlače, pa če se vrh članic za to odloči ali pa ne.

Kaj več pa, ko bom imel več časa .

LP

Janez

--- Additional details submitted by Anonimnež on 15.3.2005

Glej, glej kako je zopet ta tema "ženska gasilska svečana uniforma" aktualna. Drago in Janez sta že nekaj o tem rekla. Da pristavim še jaz svoj komentar ali odgovor.

O tej temi smo se pogovarjale tudi na sestanku Sveta članic v oktobru lanskega leta, pogovarjale smo se tudi na posvetu v Dobrni. Do konca leta 2004 smo morale oddati izpolnjene vprašalnike o nošenju uniforme, ki bi naj bili podlaga za spremembo PGS - dodatek k uniformi za članice "hlače". Zato bomo o tem lahko kaj več rekle na naslednjem sestanku Sveta članic, ko bodo znane ugotovitve na podlagi teh vprašalnikov.

Nekaj je pa res, da si članice niso enotne, nekatere so za hlače, druge so za krilo - torej najprej se moramo same dogovorit in to hitro, da bodo morebitne spremembe lahko upoštevane v novih PGS.

--- Additional details submitted by Anonimnež on 3.2.2006

Drage gasilke in gasilci,
glede ženskih uniform je moje mnenje slednje,
ženska bi morala imeti pravico do izbire, da lahko obleče krilo oziroma hlače, v našem pgd, večino žensk niti nima paradne obleke, ker je ne marajo in jo rajši niti nimajo, kot pa da bi imele krilo, predvsem so to mlajša dekleta. Starejše pa se niti ne udeležujejo svečanosti, tko da se dekleta pridružijo mladim v delovnih oblekah.
lep gasilski pozdrav Na pomoč G.R.


Lastnik komentarja je objavljalec. Nismo odgovorni za njihovo vsebino.

Objavil Nit
Drago
Objavljeno: 15.3.2005 10:22  Osveženo: 15.3.2005 10:22
Pridružen: 6.6.2004
Od: Lukavci - Prlekija - Pomurje
Objav: 27
 za gospo Marinko Cempre - Turk
V smislu rešitve tega problema svetujem vsem članicam - gasilkam, ki si želijo nositi hlače, da to tudi napišejo, se podpišejo ter odpošljejo na naslov: Podpredsednica GZS - Marinka Cempre Turk, Tržaška 221, 1000 Ljubljana. Če boste prepričale njo, ste rešile problem, vam garantiram .

lp DC

Objavil Nit
Šumadinac
Objavljeno: 16.3.2005 18:39  Osveženo: 16.3.2005 18:39
Pridružen: 18.12.2004
Od: Notranjska
Objav: 12
 Re: za gospo Marinko Cempre - Turk
Ha ha...Mislim, da tudi Marinki ni bilo prav lušno, ko je prišla v krilu na OZ, saj smo ga imeli ravno v mrzli snežni noči. Bom jo pa malo osebno povprašal kako je s tem-potem pa poročam!
© Gasilci.org. Vse pravice pridržane.