Poplave v Aziji še naprej zahtevajo žrtve

Datum 26.7.2004 9:17:07 | Kategorija: EvropaV južni in jugovzhodni Aziji se še vedno spopadajo s hudimi poplavami. V Bangladešu so zahtevale še 27 življenj, s čimer se je število žrtev naraslih voda povzpelo na skoraj 200. Poplave, ki so jih povzročile močne monsunske padavine, so visok davek zahtevale tudi v drugih azijskih državah. Iz Indije poročajo o 365 mrtvih, iz Nepala o 102, iz Pakistana pa o petih. Na severu Vietnama je v poplavah umrlo 28 ljudi, 16 pa jih pogrešajo, poročajo tuje tiskovne agencije.

Od začetka monsunskega obdobja konec junija sta skoraj dve tretjini Bangladeša prekriti z vodo. Poplave so prizadele približno 15 milijonov prebivalcev te države. Poleg naraslih voda jim velike težave povzročajo tudi diareja in druge nalezljive bolezni, ki so izbruhnile zaradi pomanjkanja pitne vode. Oblasti so na prizadeta območja napotile 3000 zdravnikov in drugega zdravstvenega osebja.

V Vietnamu so poplave najhuje prizadele okrožje Yen Minh. Po navedbah lokalnih oblasti je voda odplavila ceste med krajema Du Gia in Du Tien, ki sta bila najbolj prizadeta.

sta
Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=95