V trčenju avtobusa in avta sedem lažje ranjenih

Datum 12.6.2005 14:36:26 | Kategorija: Evropa

Radovljica - Na glavni cesti Radovljica - Črnivec se je zjutraj ob 4. uri v Podvinu zaradi nepravilne strani vožnje in vožnje pod vplivom alkohola voznika osebnega avtomobila zgodila prometna nesreča, v kateri je bilo lažje poškodovanih sedem potnikov na avtobusu.
Omenjeni so bili z reševalnimi vozili pripeljani v Zdravstveni dom Radovljica in Jesenice, po nudeni zdravniški pomoči pa so bili odpuščeni, so sporočili iz PU Kranj.Do prometne nesreče je prišlo, ko je 22-letni voznik osebnega avtomobila iz Jesenic v Podvinu v levem ostrem ovinku pri vožnji po klancu navzdol zapeljal na nasprotni vozni pas in trčil v nasproti vozeči avtobus. Voznik avtobusa je po trčenju zapeljal v desno izven vozišča, kjer se je prevrnil na desni bok.

V času prometne nesreče je bilo v avtobusu 31 potnikov, gasilcev iz prostovoljnih društev iz okolice Logatca in Vodic, ki so se vračali iz gasilskega sejma v Nemčiji, ter dva poklicna voznika.

Zoper voznika osebnega avtomobila bodo policisti podali obdolžni predlog na Okrajno sodišče v Radovljici. Zaradi prometne nesreče je bil na tem delu ceste promet oviran med 8. in 9. uro, ko se je z dvigalom dvigoval prevrnjeni avtobus, je še zapisano v sporočilu za javnost. (STA)

vir: www.siol.netNovica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=896