Preverjanje usposobljenosti ekip prve pomoči

Datum 6.6.2005 7:19:38 | Kategorija: Slovenija

Zmagovalna ekipa Nemčavcev bo sodelovala na državni vaji oktobra v Mariboru

Izpostava Uprave RS za zaščito in reševanje in Območno združenje Rdečega križa Slovenije v Murski Soboti sta minulo soboto v dvorcu Rakičan in okoliškem parku pripravila XI. regijsko izbirno preverjanje usposobljenosti ekip prve pomoči Civilne zaščite (CZ) in Rdečega križa Slovenije (RKS).

Domačim ekipam so se po tradiciji pridružili kolegi iz sosednjih obmejnih županij in dežel Avstrije, Madžarske in Hrvaške, skupaj je sodelovalo 22 šestčlanskih ekip.


Foto: Branko Žunec
Ekipa prve pomoči iz Nafte Lendava je morala oskrbeti ponesrečenca s prestreljeno glavo.Organizatorja sta bila s prikazanim delom ekip prve pomoči CZ in RKS iz pomurskih občin, zavodov in podjetij ter iz tujine zadovoljni. Prvo mesto je pripadlo Nemčavcem, drugo občini Ljutomer in tretje domači ekipi iz Rakičana. Med osmimi tujimi ekipami so prvo mesto zasedli Oberpullendorf z avstrijske Gradiščanske, drugo Radkersburg z avstrijske Štajerske in tretjega Sarvar iz madžarske Železne županije. Ekipa Nemčavec se je hkrati uvrstila na državno preverjanje, ki bo potekalo v okviru državne vaje v oktobru v Mariboru.


Branko Žunec
Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=887