V Frejusu umrl Slovenec?

Datum 5.6.2005 12:31:45 | Kategorija: Evropa

V požaru, ki je izbruhnil v predoru Frejus, ki pod Alpami povezuje Italijo in Francijo, naj bi življenje izgubil najmanj en Slovenec.
Gasilci pred Frejusom
Gasilci pred Frejusom (Foto: Reuters)

Quote start Po požaru bo Frejus zaprt več mesecev, saj bo treba popraviti kakih deset kilometrov cestišča, je povedal predsednik družbe za upravljanje s predorom Gilbert Santel. Zaradi zaprtja predora je bilo več sto tovornjakov v noči na nedeljo prisiljenih v obvoz skozi predor Mont Blanc. Quote end

Podatki o identiteti žrtev si nasprotujejo; po navedbah italijanske tiskovne agencije ANSA sta umrla 24-letni Slovenec in 23-letni Slovak, medtem ko francoska tiskovna agencija AFP in britanski BBC poročata, da sta obe žrtvi Slovenca. Na slovenskem zunanjem ministrstvu podatke, da naj bi v Frejusu umrla Slovenca, še preverjajo.

Požar je izbruhnil okoli 18. ure na tovornjaku, ki je prevažal pnevmatike in je prihajal iz Francije. Ogenj se je zatem razširil še na štiri vozila. Tovornjak, ki je prvi zagorel, je bil sredi predora, najverjetneje pa ga je vozil umrli Slovak.

Ranjenec
Najmanj 20 oseb so zaradi zastrupitve s plinom prepeljali v bolnišnico, med njimi naj bi bilo šest gasilcev (Foto: Reuters)

Quote start Predor Frejus, ki povezuje francoski kraj Modane in italijanski Bardonecchio, je bil zgrajen leta 1980 in je dolg 12,8 kilometra. Quote end
''Umrli sta dve osebi,'' je povedala predstavnica italijanske policije Andrea Fabi. ''Izgleda, da je požar izbruhnil, ko je zaradi izlivanja goriva zagorel motor tovornjaka,'' je dodala.

Reševalci so požar pogasili okoli polnoči, opozarjajo pa, da obstaja možnost udora sten predora. Zato bo Frejus do nadaljnjega zaprt, so sporočili iz družbe za upravljanje predora.

Resevalci pred Frejusom
Reševalci pred Frejusom

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=885