Predor Karavanke v sredo zaradi reševalne vaje zaprt dve uri

Datum 31.5.2005 18:29:29 | Kategorija: Slovenija

KRANJSKA GORA - Mednarodni avtocestni predor Karavanke bodo zaradi reševalne vaje ob razlitju nevarnih snovi v predoru v noči s srede na četrtek predvidoma za dve uri zaprli za ves promet. Enocevni predor Karavanke bodo začasno zaprli v sredo ob 22.30, in sicer sočasno na avstrijski in slovenski strani meje. Predor bodo znova odprli za promet predvidoma v četrtek ob pol enih zjutraj.

V času zaprtja predora Karavanke, bodo vozila na slovenski strani lahko počakala do konca reševalne vaje in vnovičnega odprtja predora za promet na platoju pred karavanškim predorom, kjer bodo uredili tudi ustrezno preusmeritev prometa na drugo polovico avtoceste, v smeri proti Ljubljani, so sporočili iz Družbe za avtoceste v RS.

Reševalna vaja ob razlitju nevarnih snovi v predoru bo potekala v organizaciji Uprave RS za zaščito in reševanje, družba za avtoceste pa je kot upravljavka predora v skladu s pristojno evropsko direktivo dolžna sodelovati pri izvedbi.

Predor Karavanke je edini enocevni predor na slovenskem avtocestnem omrežju, a je hkrati najdaljši slovenski cestni predor, ob dograditvi celo deveti najdaljši avtocestni predor v evropskih Alpah in šestnajsti najdaljši avtocestni predor na svetu. Dolg je 8,019 kilometra, od tega je dolžina slovenskega dela predora 3750 metrov. Predor Karavanke je bil predan prometu 1. junija 1991.

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=877