Požar v gledališču Stanislavskega v Moskvi

Datum 27.5.2005 17:16:59 | Kategorija: Svet

V središču Moskve so gasilci po peturnem boju z ognjenimi zublji dopoldne pogasili požar v glasbenem gledališču Stanislavskega in Nemirovič-Dančenka, poroča ruska tiskovna agencija Itar-Tass, ki se sklicuje na rusko ministrstvo za izredne razmere. Gasilci so sporočili, da je požar izbruhnil zgodaj zjutraj.

Požar je domnevno izbruhnil v drugem nadstropju stare štirinadstropnice na ulici Bolšaja Dmitrovka. Stavbo so sicer trenutno obnavljali. Požar se je hitro razširil in zajel okrog 1500 m2. Streha se je delno zrušila vase.

Požar je gasilo kakšnih 50 gasilskih brigad, v pripravljenosti je bilo več reševalnih ekip in helikopter, ki pa ga niso mogli uporabiti zaradi "gostote zgodovinskih zgradb v okolici gorečega gledališča", kot je pojasnil predstavnik reševalcev. O morebitnih žrtvah ne poročajo.

Gledališče je leta 1940 nastalo z združitvijo Opere Stanislavski in glasbenega gledališča Nemirovič-Dančenko. Po dolgi obnovi so ga nameravali ponovno odpreti še pred 1. septembrom letos. Celotna površina te zgodovinske zgradbe znaša 16.400 m2. To je bil v zadnjih dveh letih že drugi požar v tem gledališču - po prvem poleti 2003 so ga zaprli, da bi ga obnovili.

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=871