Tramontana 2005

Datum 27.5.2005 9:10:00 | Kategorija: Slovenija

KOPER Vaja Tramontana, s katero so preverili predvsem zveze, je uspela

Ni jih “odpihnilo”

Tramontana, ki je včeraj zapihala po Koprskem zalivu, je spravila v težave kar nekaj morjeplovcev. Na pomoč so jim okoli 7.30 odhiteli vojaki z vojaškim plovilom Ankaran, pomorski policisti s P 111 in uslužbenci pristaniške uprave s svojim plovilom. Vse tri posadke so skupaj s tistimi, ki so reševanje koordinirali s kopnega, uspešno opravile svoje delo.


Včeraj zjutraj je tramontana na srečo pihala le po scenariju vaje Tramontana 2005, prve takšne vaje iskanja in reševanja, s katero so želeli preveriti predvsem zveze in koordinacijo med tistimi službami, ki običajno rešujejo na morju. S svojim plovili so se včeraj na morje odpravili vojaki, policisti in uslužbenci pristaniške kapitanije.

Policisti so “reševali” pred Debelim rtičem, pristaniška kapitanija približno 2,5 navtične milje severno od Rta Petelin pri Izoli, vojska pa še dlje, približno štiri milje severozahodno od Izole. Akcijo reševanja so vodili iz centra bedenja in reševanja pri Upravi za pomorstvo, o reševanju pa so obvestili tudi vse trgovske ladje, ki so plule proti Kopru in jih opozorili, naj poostrijo nadzor na morju.

Vir.:PN

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=870