Celjski policisti odkrili dolgoletnega požigalca

Datum 16.5.2005 11:55:36 | Kategorija: Slovenija

Celje - Celjski policisti so ovadili moškega, doma na Celjskem, ki naj bi od leta 1993 pa do lani na gospodarskih objektih v Šmartnem v Rožni dolini in okolici podtaknil sedem požarov.

Kazenska ovadba se nanaša na sum storitve požigov in kaznivega dejanja ogrožanja varnosti. Kot so med preiskavo ugotovili policisti, naj bi požigalec potem, ko je podtaknil ogenj, skupaj z gasilci in krajani pomagal tudi gasiti.
Zažigal seno in drvarnice

Tako naj bi osumljenec novembra leta 1993 v večernih urah prižgal seno na kozolcu v Šmartnem v Rožni dolini. Zaradi hitre intervencije gasilcev je takrat zgorel le del kozolca. Mesec dni kasneje naj bi na podoben način podtaknil ogenj na kozolcu v naselju Pepelno; marca 2000 je zagorelo še na kozolcu v naselju Otemno.
Leta 2001 naj bi osumljeni vnovič podtaknil ogenj v Pepelnem, ko je zagorelo pred vhodom lesene drvarnice pod kozolcem. Ker pa se ogenj ni hotel razplamteti, naj bi požigalec ogenj podtaknil v drugi drvarnici. V tem času pa je zagorelo tudi v leseni drvarnici.

Zadnji preiskani požig naj bi osumljenec izvedel maja lani, ko je obiskal javno prireditev kresovanje. Svoje vozilo naj bi po poročanju policistov ob obisku prireditve parkiral pred bližnjim gospodarskim poslopjem, ob vračanju domov pa naj bi zanetil ogenj na gospodarskem poslopju. (STA)

vir: www.siol.netNovica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=847