Zagorelo na vrhu bloka v Dvorakovi ulici

Datum 11.5.2005 7:40:00 | Kategorija: Slovenija

Kar precej strahu so včeraj v poznih popoldanskih urah začutili stanovalci bloka v Dvorakovi ulici 10 b v Mariboru. Najprej se je zaslišal močan pok, potem pa se je iz enega izmed stanovanj na vrhu bloka začel valiti dim in hitro je postalo jasno, da je izbruhnil požar.Mariborski poklicni gasilci so ob 17.49 krenili na kraj požara in lokalizirali ogenj, tako da se ni razširil na druga stanovanja. Po neuradnih informacijah je v stanovanju eksplodiral televizijski sprejemnik, ena oseba pa naj bi bila zaradi požara lažje poškodovana. Zaradi hitre in učinkovite intervencije gasilcev ni bilo treba evakuirati stanovalcev bloka v Dvorakovi ulici.Foto: Igor Napast


Hitro posredovanje gasilcev je preprečilo večjo škodo zaradi požara v Dvorakovi ulici v Mariboru

Včeraj tik pred 15. uro je nenadoma zagorelo v stavbi na mejnem prehodu v Gornji Radgoni, v kateri so pred vstopom Slovenije v EU delovali slovenski policisti in cariniki. Policisti so se potem s 1. majem 2004 preselili na desni breg Mure, kjer skupaj z avstrijskimi policisti nadzirajo prehajanje čez mejo, objekti na naši strani prehoda pa so ostali zapuščeni in kazijo videz ne le praga slovenske države, temveč tudi celotne Gornje Radgone. Včeraj so radgonski policisti iz prostorov odvažali pohištvo, pozneje pa je zagorelo. Hitro so posredovali radgonski gasilci, ki so v notranjosti objekta omejili ogenj, potem pa so preiskovalci začeli ugotavljati vzrok požara ter nastalo škodo.

Ta najbrž ne bo velika, požar pa je kljub vsemu pritegnil veliko pozornost, kajti v tistem času je na prehodu veliko ljudi. Prav zaradi požara je bil kar nekaj časa močno oviran tudi promet med obema državama.


Zora Štok, Oste Bakal
Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=834