Gasilci dobili okrepitve

Datum 9.5.2005 21:33:05 | Kategorija: Slovenija

Slovenski gasilci so dobili še zadnja tri posebna vozila, ki so prirejena za reševanje v predorih.

V Državnem logističnem centru Uprave za zaščito in reševanje v Rojah pri Ljubljani je bila slovesna predaja še zadnjih treh specialnih gasilskih vozil, prirejenih za reševanje v predorih. Vozila so opremljena z nadstandardno reševalno in zaščitno opremo, ki spada v sam tehnološki vrh gasilske tehnike. Nabavo vozil je zagotovila Družba RS za avtoceste.

Gasilno vozilo
Vozila so opremljena z najmodernejšo opremo za reševanje v predorih (Foto: POP TV)

114 milijonov vredna vozila imajo vso potrebno opremo za reševanje v prometnih nesrečah, opremo za nudenje prve pomoči, pa tudi zaloge zraka za delo posadke in rešene osebe. Dimenzije vozilu omogočajo tudi prehode iz ene v drugo predorsko cev. V primeru ogroženosti zaradi ognja za hlajenje skrbi samozaščitni sistem na spodnjem delu. Na strehi ima tudi monitor za gašenje, električno vodeno razsvetljavo ter infrardeče kamere za iskanje ponesrečencev v slabi vidljivosti.

Gasilno vozilo
(Foto: POP TV)

Zadnja tri vozila so bila predana gasilcem iz Centra požarne varnosti v Domžalah, Gasilski brigadi v Ljubljani in Gasilskemu društvu Postojna. Te enote so določene za intervencijo v primeru nesreč v avtocestnih predorih na območju Trojan, Ljubljane oz. Podnanosa.


www.24ur.com

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=830