Našli truplo deklice

Datum 29.4.2005 17:20:00 | Kategorija: Slovenija

Še ne triletno deklico Ano, ki so jo pogrešali od četrtka popoldne, so našli mrtvo pri hidroelektrarni v Vuzenici.

Na območju Policijske uprave Slovenj Gradec, natančneje v Dravogradu, so včeraj popoldne okoli 15.50 ure pogrešili dve in pol letno deklico Ano.

Mala Ana naj bi se s svojo šestletno sestrico igrala v peskovniku pred stanovanjskim blokom Meža v Dravogradu, njuna mati pa je bila takrat v stanovanju. Starejša sestrica naj bi med igranjem odšla domov po sadje, ko pa je prišla nazaj, dveletne Ane ni bilo več.

V iskalno akcijo so se takoj po prejetem obvestilu o pogrešani deklici poleg policistov, vodnikov službenih psov in kriminalistov vključili še gasilci, ribiči, domačini, člani civilne zaščite in skupina za iskanje pogrešanih oseb kinološkega društva s psi. Iskanju so se pridružile tudi vedeževalci, ki naj bi iskalcem svetovali, naj deklico iščejo v krogu 500 metrov od stanovanjskega bloka.

Oce pogresane deklice
Zaskrbljeni oče umrle deklice med iskalno akcijo (Foto: Jani Dolinšek)

Pogrešana Ana naj bi odtavala v okolico bližnje reke Meže, ki je od stanovanjskega naselja oddaljena približno 300 metrov, in padla vanjo. Deklico naj bi v reko Dravo, kamor se izliva Meža, odnesel rečni tok, danes zjutraj pa so jo ob 8:35 našli mrtvo pri hidroelektrarni v Vuzenici.

Policisti okoliščine smrti še preiskujejo, šlo pa naj bi za nesrečo oziroma utopitev. "Po dosedanjih podatkih ni znakov, da bi deklica umrla nasilne smrti," je za 24ur.com povedal Boštjan Polutnik s policijske uprave Slovenj Gradec.

Iskanje pogresane deklice
Deklico so iskali tudi člani skupine za iskanje pogrešanih oseb s psi (Foto: Jani Dolinšek)

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=813