Jubilejni občni zbor GZ Šentjur

Datum 19.4.2005 8:00:00 | Kategorija: Slovenija

Vodstvo GZ Šentjur, v katero se vključujejo gasilci Občine Šentjur in Dobje, je minulo soboto pripravilo 50.občni zbor, v PGD Dolga gora. Prijazni domačini so pripravili prisrčen kulturni program v katerem so sodelovali mladi folkloristi, o delu in uspehih društva pa je v pozdravnem govoru spregovoril predsednik tov. Franc Arzenak. 

Glede na pripravljeno gradivo, ki so ga prejeli delegati, ni bilo bistvene razprave, tako so potrdili poročila o delu GZ za minulo delo, prav tako pa tudi program dela in finančni načrt za leto 2005. Zanimiva je bila razprava o spremembah Zakona o vojnih veteranih na katero je opozoril podpoveljnik, ki bi naj omogočila podelitev statusa vojnega veterana tudi gasilcem, ki so sodelovali v pripravah in v obrambi naše države. Občni zbor je sprejel sklep, s katerim zahteva od vodstva GZS, da aktivno sodeluje pri pripravi dopolnitev tega zakona.
Slavnostna prireditev ob 50-letnici GZ Šentjur, bo v okviru programa prireditev ob praznovanju občinskega praznika, v jesenskem času. Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=797