12 potnikov umrlo, 15 jih je ranjenih

Datum 17.4.2005 22:58:12 | Kategorija: Evropa


Bern - RTV Slo/Reuters/STA/EPA
Črna kronika, 17. april 2005 17:43
Bern - RTV Slo/Reuters/STA/EPAV nesreči avtobusa, ki je na jugozahodu Švice zdrsnil v prepad, je umrlo 12 ljudi. 15 ljudi je ranjenih, od tega štirje huje.Ostanke avtobusa so reševalci našli na dnu 200-metrskega prepada.

Avtobus z 27 potniki, po podatkih reševalcev gre za švicarske državljane, je bil na poti med Bernom in italijanskim pristaniščem Savona, ko je blizu prelaza St. Bernard v bližini italijanske meje zdrsnil s ceste in padel v 200-metrski prepad.

Ob kotaljenju avtobusa je nekaj potnikov vrglo iz vozila, medtem ko so drugi ostali ujeti v razbitinah. Med žrtvami je tudi eden izmed obeh voznikov, ni pa znano, ali je on vozil pred nesrečo.

Reševalci med razbitinami avtobusa in trupli potnikov.Vzrok nesreče še ni znan
Reševalci so imeli veliko težav pri dostopu do razbitin, saj jim poleg strmega terena reševanje oteževal sneg, ki je ponoči zapadel na območju nesreče. Do ponesrečencev so se reševalne enote spuščale s pomočjo vrvi, slabo vreme pa je onemogočilo, da bi jim na pomoč priskočil tudi helikopter.

Policija še ne ve, kaj je bil vzrok nesreče. Na cesti naj v času nesreče ne bi bilo snega, vendar pa je bilo cestišče spolzko. Oba voznika sta bila izkušena, avtobus pa je bil le leto dni star, so še povedali preiskovalci. Potniki so bili namenjeni na križarjenje po Sredozemskem morju.

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=792