Soča vzela življenje

Datum 21.7.2004 8:27:18 | Kategorija: Slovenija


Solkan | 20.7.2004 | STA

Na kopanju v Soči je utonil trener vratarjev estonskega nogometnega prvaka Flore iz Tallinna, tekmeca Nove Gorice v predkrogu evropske lige prvakov.

Nogometno moštvo iz Tallina je šokirano

Pri plavanju je Valdemaras Martinkenas na območju kajakaške proge v Solkanu z glavo udaril ob skalo in nato utonil. Nekdanji vratar ukrajinskega Dinama iz Kijeva in litvanske reprezentance ter oče štirih otrok se je skupaj s svojimi varovanci in vodstvom kluba odločil, da torkovo popoldne prebije ob Soči, med kopanjem pa je prišlo do tragedije.

Tragičen dogodek je estonsko moštvo šokiralo, tako da je odpovedalo torkov večerni trening. Avstrijski delegat povratnega dvoboja se je na sedežu Evropske nogometne zveze v Nyonu že pozanimal, če bi bilo mogoče sredin dvoboj prestaviti, a za to praktično ni nobenih možnosti, saj bodo že prihodnji teden na sporedu tekme drugega kroga kvalifikacij v najmočnejšem evropskem klubskem tekmovanju

vir:24ur.com

in še iz RTVSLO


V SOČI UTONIL ESTONSKI NOGOMETAŠ
Sredina Flore iz Talina in Nove Gorice v prvem krogu predkroga evropske lige prvakov verjetno ne bo preložena

Črna kronika, 20. julij 2004 20:42
Solkan - RTV Slo/STA

V Solkanu je v Soči na popoldanskem kopanju utonil trener vratarjev estonskega nogometnega prvaka Flore iz Talina.

39-letni Valdemaras Martinkenas, nekdanji vratar ukrajinskega Dinama iz Kijeva in litvanske reprezentance ter oče štirih otrok, se je skupaj z ekipo odločil, da popoldne prebije ob Soči, med kopanjem pa se je zgodila tragedija.

Reševalna akcija je stekla takoj, vendar mu niso mogli več pomagati. Sredine tekme najverjetneje ne bodo mogli prestaviti.
Prejšnji teden so iz Soče potegnili truplo 55-letnega češkega raftarja.

vir:rtvslo.si


Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=79