'Bilo je kot cunami, ko se je stolpnica zrušila'

Datum 1.5.2018 13:42:34 | Kategorija: Svet

26-nadstopno stolpnico v največjem brazilskem mestu Sao Paulo je zajel požar. Stavba se je pri tem tako poškodovala, da se je zrušila. Umrla je najmanj ena oseba.
Požar naj bi izbruhnil zaradi eksplozije plina.
Požar naj bi izbruhnil zaradi eksplozije plina.FOTO: AP

Več kot 150 gasilcev se bori z ognjenimi zublji, ki so zajeli stavbo v naselju Largo do Paissandu v brazilskem Sao Paulu, v kateri so živeli "skvoterji". Požar naj bi povzročila eksplozija plina. Po prvih informacijah je v požaru umrla ena oseba. Gasilci se bojijo, da je več oseb ostalo ujetih v ruševinah. 

Požar je izbruhnil ob 1.20 po lokalnem času, ko je večina ljudi spala. Stolpnica se je uro in pol zatem zrušila, poroča britanski BBC. 

Ogenj je stavbo povsem uničil, da se je sesula v prah.
Ogenj je stavbo povsem uničil, da se je sesula v prah.FOTO: AP

Priče opisujejo, da so se plameni iz petega nadstropja hitro razširili na celotno stavbo in zajeli tudi sosednji objekt. "Bilo je kot cunami, ko se je stolpnica zrušila," je opisala 58-letnica, ki je živela v četrtem nadstropju stavbe. Še pravi čas je zbežala iz goreče stavbe, s seboj ni uspela odnesti ničesar.

31-letna Deise Silva pa je novinarjem povedala, da je spala v sobi s svojimi petimi otroki, ko jo je zbudilo kričanje. "Ko so mi sosedje povedali, da gori, sem zbudila otroke in zbežala ven," je dejala. 

Okoli 50 družin je zasedlo zapuščeno stavbo in si v njej ustvarilo dom. Stolpnico je sicer pred leti uporabljala zvezna policija. 

Zaradi nevarnosti, da bi se ogenj razširil, so evakuirali tudi bližnji hotel, širše območje pa zaprli. 

V stavbi je živelo 50 družin.
V stavbi je živelo 50 družin.FOTO: AP
www.24ur.com
Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=7712