Huda nesreča na primorski avtocesti: Številni poškodovani, neuradno najmanj pet mrtvih

Datum 30.1.2016 17:38:43 | Kategorija: Slovenija

Na primorski avtocesti med priključkoma Senožeče in razcepom Nanos proti Ljubljani se je zgodila huda prometna nesreča. V verižnem trčenju je udeleženih med 30 in 40 osebnih in tovornih vozil. Več oseb je poškodovanih. Uradnih podatkov o smrtnih žrtvah še ni. Po neuradnih podatkih pa naj bi umrlo najmanj pet ljudi. Bralka nam je sporočila, da jih je na nevarnost opozoril moški, ki je ob avtocesti mahal z lučko.

Zaradi prometne nesreče je zaprta primorska avtocesta med priključkoma Senožeče in razcepom Nanos v obe smeri.

"Ob 14:00 smo bili obveščeni o hujši prometni nesreči na avtocesti od Senožeč proti Razdrtem. Udeleženih je več osebnih in tovornih vozil (od 30 do 40). Več oseb je poškodovanih. Policisti na kraju opravljajo ogled," so sporočili s PU Koper.

Po neuradnih podatkih naj bi umrlo pet oseb.

Nesreča naj bi se zgodila zaradi goste megle.

"Opozarjamo voznike, da morajo med ustavljenima kolonama pustiti dovolj prostora za vožnjo intervencijskih vozil," opozarjajo v Prometno-informacijskem centru.

Možni obvozi

Prometno-informacijski center za osebna vozila priporoča obvoz po regionalni cesti Senožeče–Razdrto in obratno.Nastaja zastoj v obe smeri, zastoj je tudi na regionalni cesti. Posledično je zaprta tudi hitra cesta Vipava - razcep Nanos v smeri Kopra in Ljubljane.

'Hvala'

V uredništvo nam je pisala bralka Nina. Njeno pismo objavljamo v celoti.

"Stojimo na primorski avtocesti, kjer se je očitno zgodila huda nesreča. Še večjo tragedijo je preprečil moški, ki je stal ob avtocesti in mahal z neko lučko in tako opozoril, naj se ustavimo. Tukaj je namreč precej megleno in se stoječe kolone vozil ni videlo. Če ne bi bilo tega moškega, bi bilo še mnogo huje. Pravzaprav mislim, da nam je rešil življenje. Pa ne samo nam, ampak precej veliko ljudem. Ker ne vemo, kdo je ta človek, se mu ne moremo zahvaliti, zato bomo zelo hvaležni, če se mu lahko zahvalite v vašem prispevku. Lepo prosim! Stal je na dežju in poskrbel za varnost mnogih," je zapisla bralka.

Slabih 30 minut po objavi Nininega zapisa smo v uredništvo prejeli še eno pismo. Tokrat od bralca Mihe. Njegov zapis objavljamo v celoti.

"Tudi sam bi se rad zahvalil temu moškemu z lučko. Tudi meni je rešil življenje, saj sem ga v zadnjem hipu videl in zavrl. Drugače bi priletel v kolono z vsaj 130 km/h in še koga poškodoval. Res mu hvala," je sporočil.

Konec 2014 hudo verižno trčenje pri Postojni

Na primorski avtocesti pri Postojni se je 28. decembra 2014 zgodila doslej največja prometna nesreča v Sloveniji po številu udeleženih vozil. Do nje je prišlo, potem ko se je na avtocesti prevrnil tovornjak, vanj pa je nato v slabi vidljivosti naletelo več vozil. Umrl je 25-letni državljan Švice, poškodovanih pa je bilo še 39 ljudi, trije huje. Skupaj je bilo v nesreči udeleženih 51 vozil in približno 120 ljudi.

Na avtocesti med Višnjo Goro in Grosupljem pa je 28. novembra 2011 zaradi goste megle in neprilagojene hitrosti verižno trčilo 38 vozil, v katerih je bilo 51 ljudi. Trije so umrli.

VIR: http://www.24ur.com/novice/crna-kronika/huda-nesreca-na-primorski-avtocesti-neuradno-udelezenih-od-30-do-40-vozil.html

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=7583