Pred požari v Kaliforniji beži več tisoč ljudi

Datum 13.9.2015 21:06:06 | Kategorija: Svet

Na severu Kalifornije divjajo hudi požari, zaradi katerih je moralo z domov zbežati na tisoče domačinov. Z ognjenimi zublji se bojuje okoli 5.000 gasilcev, štirje so morali zaradi opeklin poiskati pomoč v bolnišnici.
Požari so izbruhnili zaradi visokih temperatur in hude suše. Ta zvezna država je samo julija za boj proti ognju namenila 212 milijonov dolarjev, a kljub temu se pojavljajo vedno novi.

Po podatkih predstavnika urada za varovanje gozdov Daniela Berlanta je bilo uničenih več kot 1.000 stavb, zato je Rdeči križ za tiste, ki so ostali brez strehe nad glavo, odprl začasna zatočišča. Najhuje je severno od San Francisca, kjer je ogenj uničil že več kot 16.000 hektarjev ozemlja, ter v okrožjih Amador in Calaveras proti vzhodu, kjer je zgorelo 26.300 hektarjev gozda. Ogenj grozi še okoli 6.000 stavbam.

V okolici Fresna pa se gasilci že od julija bojujejo z velikim požarom, ki je uničil 52.000 hektarjev ozemlja. Zaradi ognja so izpraznili tudi nacionalni park Kings Canyon, v katerem rastejo znamenite orjaške sekvoje.

www.rtvslo.si

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=7541