Pekel v bližini Kijeva: ogenj zajel skladišče goriva, umrlo več gasilcev

Datum 9.6.2015 13:12:58 | Kategorija: Evropa

V obsežnem požaru, ki je izbruhnil v skladišču goriva blizu Kijeva, je umrlo več gasilcev. Ognjeni zublji so povsem izven nadzora, grozijo nove eksplozije uskladiščenega goriva.
V obsežnem požaru, ki je izbruhnil v skladišču goriva blizu Kijeva, je danes umrlo več gasilcev, je sporočil ukrajinski notranji minister Arsen Avakov.

"Eksplozija v skladišču goriva blizu Vasilkiva (30 kilometrov jugovzhodno od Kijeva). Ogromna. Več mrtvih gasilcev. Reševalci mobilizirani, narodna garda v priljenosti," je na družbenem omrežju Twitter zapisal ukrajinski minister.

Kot poroča ruski RT.com, je zaradi ognja ekplodiralo kar nekaj cistern goriva, grozijo nove eksplozije cistern, kjer hranijo plin.

''Tam je bilo okoli 180 reševalcev. Ni jasno, koliko jih je preživelo. Reševalna vozila komaj odvažajo vse poškodovane. Reševalci ijo, da lahko ekslodirajo tudi plinske cevi,'' navajajo lokalni mediji.

Ko je ogenj ušel izpod kontrole, so se morali na varno umakniti tudi gasilci in reševalci. Po poročanju tujih medijev, so umrli vsaj štirje gasilci, šest jih pogrešajo.

video in vir: www.24ur.com


 

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=7526