V Mengšu je zagorelo devet tovornih vozil

Datum 4.5.2015 13:11:05 | Kategorija: Slovenija

Kljub temu, da so gasilci takoj prihiteli na kraj, kjer je zagorelo devet tovornih vozil, je ogenj uničil kar osem izmed njih. Dogodek ima elemente naklepnega kaznivega dejanja, povzročil pa je okrog 740.000 evrov škode.

V Mengšu je zagorelo devet tovornih vozil

Požar

(Foto: Sandi Zajc)

Včeraj ob 23.10 je v naselju Topole v občini Mengeš iz neznanega vzroka zagorelo devet tovornih vozil priklopnikov podjetja LEKA PLUS d. o. o. Čeprav so gasilci nemudoma posredovali, je ogenj vseeno v celoti uničil osem vozil, eno pa poškodoval. Požar je gasilo 60 gasilcev PGD Mengeš, Loka pri Mengšu, Topole, Komenda, Moste in Križ. Ker so bila vozila parkirana na parkirišču, se požar ni razširil nikamor drugam.

Je pa iz tovornih vozil na prodnata tla stekla ogromna količina nevarnih motornih tekočin, namreč nafte in hidravličnega olja. Zato so na kraj dogodka prišle tudi pristojne službe, ki so morale izkopati ogromne količine zemlje ter jo odpeljati in primerno shraniti. Gasilci so izlivanje tekočin delno zajezili s pivniki za izlita olja.

S PU Ljubljana so sporočili, da ima dogodek elemente naklepnega kaznivega dejanja. Po nestrokovni oceni je nastalo za okrog 740.000 evrov škode.

Kriminalisti opravljajo ogled kraja dogodka, zato bo več podrobnosti znanih po zaključku preiskave.

www.24ur.com

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=7519