V požaru umrlo sedem otrok

Datum 21.3.2015 19:42:51 | Kategorija: Svet

V najbolj tragičnem požaru v zadnjih letih v New Yorku je umrlo sedem bratov in sester. Po prvih ugotovitvah je v dvonadstropni hiši zagorelo zaradi pregretja kuhalnika. 45-letna mama in 14-letna hčerka sta se ognjenim zubljem uspeli izogniti tako, da sta skočili skozi okno.
V požaru, ki je izbruhnil v dvonadstropni hiši v Brooklynu v New Yorku, je umro sedem bratov in sester. V požaru so umrli tri dekleta, stara osem, 12 in 15 let, ter štirje fantje, stari pet, šest, sedem in 11 let. Ko je začelo goreti, so spali v svojih posteljah v zgornjem nadstropju.

45-letna mama in 14-letna hčerka sta se ognjenim zubljem uspeli izogniti tako, da sta skočili skozi okno. Prepeljali so ju v bolnišnici, njuno stanje je kritično. Zdravijo ju zaradi opeklin in vdihavanja dima. Očeta v času požara ni bilo doma.

Po prvih ugotovitvah je zagorelo zaradi pregretja kuhalnika.V eč kot sto gasilcev je več ur gasilo požar. Po besedah vodje gasilcev Daniela Nigroja gre za najbolj tragičen požar v New Yorku v zadnjih sedmih letih. V požaru leta 2007 je v požaru v četrti Bronx umrlo osem otrok in ženska, prav tako iz iste družine.

Vir: 24ur
http://www.24ur.com/novice/crna-kronika/foto-v-pozaru-umrlo-sedem-otrok.htmlNovica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=7508