Požar uničil znano gorenjsko gostilno

Datum 23.2.2015 8:59:27 | Kategorija: Slovenija

Petkov požar je bil podtaknjen, so prepričani vaščani Bohinjske Bele. Gostišče je bilo zaradi prenove zaprto, gasilci pa so imeli občni zbor.
BOHINJSKA BELA – Leta 1897 je bil na Bohinjski Beli velik požar, ki je opustošil del vasi, šest hiš je pogorelo do tal. Takrat so umni vaščani pod vodstvom župnika Matija Mraka ustanovili požarno brambo, ki ima dolgo in svetlo tradicijo. Neštetokrat so pomagali gasilci v vsem tem času in tudi tokrat so se izkazali, čeprav se je zgodilo malo po 19. uri in le slabo uro pred njihovim vsakoletnim občnim zborom. Namesto na petkovo skupščino so prostovoljci v delovnih uniformah hiteli na pomoč v središče strnjenega vaškega jedra. V nekaj trenutkih so plameni zajeli skladiščni del znanega gostišča Rot, se dvignili na stanovanjski del ter s svojo silnostjo že uničevali stekla in strehe okoliških stavb.

Sumljive okoliščine

Pred dvema letoma so se vaščani znašli v primežu požigalca. Najprej je septembra zgorelo manjše kmetijsko poslopje, nato je tik pred božičnimi prazniki pogorel kulturni dom v središču Bohinjske Bele, zdaj ga počasi obnavljajo. 
Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=7500