V požaru pri Vrhniki umrl starejši moški

Datum 11.2.2015 7:10:40 | Kategorija: Slovenija

Ponoči je v starejši večstanovanjski hiši na Stari cesti v občini Vrhnika zagorela peč na petrolej, nato še lesena tla in inventar v prostoru. Dim in ogenj sta zajela sosednjo sobo, kjer je spal starejši moški. Gasilci mu niso mogli več pomagati.
Ob 1.39 je gorelo v starejši večstanovanjski hiši na Stari cesti v občini Vrhnika, poroča Uprava RS za zaščito in reševanje. V kuhinji je zagorela peč na petrolej, nato lesena tla in inventar v prostoru.

Dim in ogenj sta zajela sosednjo sobo, kjer je spal starejši moški. Posredovali so gasilci PGD Vrhnika, Verd in Stara Vrhnika, ki so ga nesli na prosto, pogasili požar in prezračili prostore. A moški je kljub takojšnji zdravniški pomoči umrl.

Umrla tudi 79-letnica

Že včeraj pa smo poročali, da je v noči na torek zagorelo tudi v stanovanjski hiši v naselju Selu pri Pancah. Policisti so z ogledom kraja požara in z zbranimi obvestili ugotovili, da se je vnela tkanina, ki je bila v bližini peči v stanovanjski hiši. Zaradi zastrupitve z dimom je umrla 79-letna lastnica hiše. Dogodek ni imel znakov kaznivega dejanja.

www.24ur.com

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=7496