Gasilcem je prekipelo: nismo smeti, pač pa delavci, ki pomagamo

Datum 26.11.2014 15:10:14 | Kategorija: Evropa

Če vlada ne umakne dodatnih zahtev po varčevanju, se bodo 3. decembra udeležili protestnega shoda in začeli s postopki za izvedbo stavke. Opozarjajo, da je vlada nekonstruktivna, njen odnos do uniformiranih poklicev pa nekorekten.
Predsedstvo sindikata poklicnega gasilstva od vlade zahteva umik vseh predlogov dodatnih posegov v plače in druge prejemke. Na današnji seji so soglasno sprejeli sklep, da se bodo v nasprotnem primeru 3. decembra udeležili protestnega shoda in začeli tudi s postopki za izvedbo stavke, je pojasnil predsednik sindikata Aleksander Ogrizek.

"Vlada je nekonstruktivna, njen odnos zlasti do uniformiranih poklicev pa ni korekten. Gasilci nismo smet, pač pa delavci, ki pomagamo vsem državljanom in za to želimo imeti tudi konkretno plačilo," je ob tem poudaril Ogrizek.

Loška dolina - 1

"Gasilci nismo smet, pač pa delavci, ki pomagamo vsem državljanom in za to želimo imeti tudi konkretno plačilo," pravi predsednik sindikata Aleksander Ogrizek. (Foto: Kanal A)

Tako tudi sindikat poklicnega gasilstva zahteva, da vlada do četrtka umakne vse dodatne varčene predloge. Pripravljeni so se namreč pogajati le o prenosu večine zdaj veljavnih ukrepov. Z možnostjo stavke sta sicer zagrozila tudi oba policijska sindikata, ki sta na vlado že naslovila vrsto zahtev.

Pred vlado in sindikati javnega sektorja je torej novo poglavje v pogajanjih o ukrepih, s katerimi bi v prihodnjem u zmanjšali skupno plačno maso. Četrtek bo očitno odločilen za usodo tako možnosti dogovora kot tudi položaja javnih uslužbencev v prihodnjem u. Na redni seji se bo namreč o predlogih sindikatov najprej izrekla vlada, popoldne bodo sledila pogajanja.

Takrat bo tudi jasno, ali bo sindikalna stran vztrajala pri protestu 3. decembra in kako množična bo na njem udeležba. Vsi reprezentativni sindikati javnega sektorja se bodo namreč še pred pogajanji z vlado sestali posebej.

www.24ur.com

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=7460