Mariborski gasilci s podesta na Dravi rešili šest otrok, starih od 11 do 15 let

Datum 29.9.2014 13:09:18 | Kategorija: Slovenija

Mariborski gasilci so morali pomagati otrokom, ki so se znašli sredi Drave. ''Po prihodu na kraj, smo splavili čoln, podest smo prestregli pri vodnem stolpu, ga privlekli do brežine in otrokom pomagali na kopno,'' je vodja intervencije Sandi Šeligo opisal bliskovito reševalno akcijo.

Mariborski gasilci so morali sinoči nekaj pred 19. uro pomagati otrokom, ki so se znašli sredi Drave.

Kot je za 24ur.com povedal vodja intervencije Sandi Šeligo z Javnega zavoda za zaščitno in požarno reševanje Maribor, so prejeli prijavo, da pod Starim mostom v Mariboru plava podest in da so na njem otroci.

''Po prihodu na kraj, smo splavili čoln, podest smo prestregli pri vodnem stolpu, ga privlekli do brežine in otrokom pomagali na kopno,'' je Šeligo opisal bliskovito reševalno akcijo, ki se je končala srečno.

Noben od otrok namreč ni bil poškodovan. Šeligo je še pojasnil, da je bilo na podestu šest otrok, starih od 11 do 15 let.

V reševalni akciji je sodelovalo devet gasilcev.

Šeligo je dodal, da se je podest sicer nahajal pri Pristanu, kjer se v vodo spuščajo čolni. Kako so se otroci nato z njim znašli sredi Drave, pa Šeligo ni želel ugibati.

Miran Šadl, tiskovni predstavnik Policijske uprave Maribor, je za 24ur.com pojasnil, da policija sicer še zbira podatke od dogodku. Po prvih podatkih naj bi otroci sami odvezali oziroma odpeli podest v ''svoji mladostniški nepremišljenosti'', nato pa jih je odnesla voda, a k sreči je bil konec dober. Plavajoči podest je opazil občan in poklical na pomoč.

Vir:

http://www.24ur.com/novice/crna-kronika/mariborski-gasilci-s-podesta-na-dravi-resili-sest-otrok-starih-od-11-do-15-let.html

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=7442