Letalska nesreča: leteli naj bi na fantovščino, med mrtvimi bodoči ženin in priča

Datum 15.9.2014 11:04:41 | Kategorija: Evropa

Preiskava vzroka letalske nesreče v Divači, v kateri so umrle tri osebe, četrto pa so s hudimi poškodbami prepeljali v ljubljanski UKC, se danes nadaljuje. Neuradno naj bi bili moški z letalom namenjeni v Portorož na praznovanje fantovščine. Umrla naj bi bodoči ženin in priča.
Po nesreči manjšega letala, ki se je na divaškem letališču zgodila v nedeljo nekaj pred 13. uro, in v kateri so umrle tri osebe, četrto pa so s hudimi poškodbami prepeljali v Univerzitetni klinični center Ljubljana, se danes nadaljuje preiskava.

Očividci so povedali, da je imelo težave že na vzletni stezi, domnevno zaradi premajhne hitrosti. Takoj po vzletu naj bi ostro zavilo in z levim krilom oplazilo tla ter strmoglavilo v grapi, le nekaj sto metrov od letališke steze. Od letala ni stalo praktično nič, razen motorja, so poročali v oddaji 24UR.

Pilot je bil izkušen 41-letni Ankarančan

Po njihovih podatkih naj bi šlo za letalo znamke Robin DR400, narejeno pretežno iz lesa. Predsednik portoroškega Aerokluba Dragiša Djordjević je za 24ur.com potrdil, da je v nesreči umrl njihov član. Dodal je, da gre za izkušenega pilota, ki je bil tudi član Aerokluba Divača. Poletel je iz Divače, z letalom iz divaškega Aerokluba, je še dejal Djordjević. Šlo naj bi za 41-letnega pilota iz Ankarana.

Po več urah so identificirali tudi umrla potnika, gre za 31-letna moška. Kot je poročala nacionalna televizija, so bili moški namenjeni v Portorož na praznovanje fantovščine. Umrla sta bila bodoči ženin in priča.

povezava: http://www.24ur.com/novice/crna-kronika/letalska-nesreca-leteli-naj-bi-na-fantovscino-med-mrtvimi-bodoci-zenin-in-prica.html
RTV: http://www.rtvslo.si/crna-kronika/tragicen-padec-letala-pri-divaci-trije-mrtvi-eden-poskodovan/346330Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=7439