Pri Zagrebu strmoglavil mig 21, deli letala padali na dvorišča

Datum 5.8.2014 17:34:49 | Kategorija: Evropa

V bližini zagrebškega letališča je strmoglavilo vojaško letalo. Šlo naj bi za letalo znamke mig 21. Pilot je imel težave z enim od koles, nakar je letalo zagorelo. Preusmeril ga je na polje in se v zadnjem trenutku katapultiral.
http://www.vecernji.hr/crna-kronika/srusio-se-vojni-avion-kod-lomnice-954187
Naši južni sosedje poročajo o strmoglavljenju vojaškega letala hrvaške vojske. Mig 21 je iz neznanega razloga strmoglavil v kraju Spodnja Lomnica, blizu zagrebškega letališča. Kot poroča dnevnik.hr, naj bi pilot Stanko Hrženjak javil, da ima težave. Sledilo je strmoglavljenje.

Kot poroča Index.hr sta nekaj trenutkov pred nesrečo območje preletavali dve letali. Eno letalo je imelo težave. Kot so že sporočili z obrambnega ministrstva, je po prvih informacijah prišlo do okvare enega od koles, kasneje pa je letalo zagorelo. Mediji poročajo, da je pilot preletel kontrolni stolp, da bi mu potrdili, če ima vsa kolesa spuščena. Eno od koles se bojda ni spustilo, zato je pilot nadaljeval z letenjem.

Sedem minut kasneje, ob 14.47 je letalo po pričevanju očividcev preusmeril stran od stanovanjskih hiš in se v zadnjem trenutku katapultiral. Mig 21 je strmoglavil na bližnjem travniku, a nedaleč stran od stanovanjske hiše. Ekipa nujne pomoči je v nekaj minutah prihitela na kraj, kjer je s padalom pristal pilot. Bil je pretresen in tudi lažje poškodovan, zato so ga odpeljali v bolnišnico.

Omenjeno letalo nosi oznako 121, po poročanju hrvaških medijev ga je hrvaška vojska kupila od Ukrajine, leta 2003 pa naj bi ga posodabljali v Romuniji.


http://www.24ur.com/novice/svet/blizu-zagreba-strmoglavilo-vojasko-letalo-pilot-izskocil.htmlNovica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=7427