V predoru zaneslo priklopnik s hlodovino, sledilo hudo trčenje

Datum 30.7.2014 14:49:05 | Kategorija: Slovenija

Zaradi prehitre vožnje skozi predor Panovec je 38-letnik izgubil nadzor nad tovornim vozilom. Zadnji del priklopnika s hlodovino je zaneslo na nasprotni pas, po katerem je pripeljal 54-letni voznik tovornjaka. Sledilo je hudo trčenje, hlodovina pa je poškodovala tudi več osebnih vozil.

V predoru Panovec v Novi Gorici je včeraj okoli 13. ure prišlo do hujše nesreče, v kateri so bili udeleženi trije tovornjaki in tri osebna vozila. Kot so sporočili tamkajšnji policisti, je 38–letni voznik tovornega vozila pripeljal iz smeri Nove Gorice, nakar je zaradi prehitre vožnje na začetku predora v desnem ovinku zadnji del priklopnika, na katerem je bila naložena hlodovina, zaneslo v levo. Ravno v tistem trenutku je iz nasprotne smeri pripeljal 54–letni voznik s tovornjakom in trčil v omenjeni priklopnik. Vozilo je najprej zavrtelo, nato pa je to obstalo sredi vozišča.

Nesreča v predoru Panovec - 7

(Foto: Gasilska enota Nova Gorica)

Kot še poročajo policisti, se prometni nesreči niso mogli izogniti trije vozniki osebnih vozil, ki so pripeljali iz smeri Rožne Doline. Hlodovina, ki je ob trčenju zletela iz zadnjega dela priklopnika, jim je poškodovala vozila.

54-letni voznik tovornjaka je bil lažje poškodovan, zato so ga z reševalnim vozilom odpeljali na zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Prometni policisti so nato povzročitelju prometne nesreče, 38-letnemu vozniku tovornega vozila izdali plačilni nalog. Zaradi prometne nesreče je bila cesta na tem območju več ur zaprta za ves promet.

Vir:

http://www.24ur.com/novice/crna-kronika/v-predoru-zaneslo-priklopnik-s-hlodovino-sledilo-hudo-trcenje.html 

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=7426