V garaži stanovanjske hiše eksplodirala plinska jeklenka, 59-letnik hudo opečen

Datum 20.7.2014 23:24:12 | Kategorija: Slovenija

Zaradi eksplozije plinske jeklenke je zagorelo v garaži stanovanjske hiše ob Hruševski cesti v Ljubljani. Ogenj je takoj zajel pred garažo parkiran osebni avtomobil, pročelje hiše in ostrešje. V požaru je 59-letni moški utrpel hude opekline.

Okoli 13.45 je bila PU Ljubljana obveščena o požaru in eksploziji v garaži stanovanjske hiše ob Hruševski i v Ljubljani. Posredoi so gasilci, ki so ogenj pogasili in policisti, ki so kraj zavaroi, je sporočila tiskovna predstavnica PU Ljubljana Maja Adlešič Cimperle. V požaru je bila ena oseba hudo opečena. Prepeljali so jo v UKC Ljubljana.

59-ni moški je v požaru utrpel hude opekline. Prepeljali so ga v UKC Ljubljana. V požaru je nastalo za okoli 30.000 evrov škode. Po do sedaj zbranih obvestilih je znano, da je zagorelo v garaži stanovanjske hiše, kjer so našli plinski jeklenki. Okoliščine požara policisti še preiskujejo, je še sporočila tiskovna predstavnica PU Ljubljana.

Uprava za zaščito in reševanje pa poroča, da je bil vzrok požara eksplozija plinske jeklenke. Pri tem je ogenj takoj zajel pred garažo parkiran osebni mobil, pročelje hiše in ostrešje. Gasilci so del strehe razkrili in začasno prekrili s ponjavami, mobil pa je skoraj povsem uničen.

VIR: http://www.24ur.com/novice/crna-kronika/v-ljubljani-stanovanjsko-hiso-zajel-ogenj-ena-oseba-hudo-opecena.html

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=7422