Avtomobil prebil ograjo in obvisel nad avtocesto

Datum 20.6.2014 14:16:05 | Kategorija: Slovenija

Voznica osebnega avtomobila je na dolenjskem avtocestnem nadvozu izgubila oblast nad avtomobilom, zapeljala na pločnik, trčila v ograjo in obvisela nad avtocesto. Otroka so iz avta rešili občani, njo pa gasilci. Vzrok za nesrečo je bila najverjetneje neprilagojena hitrost.

Na dolenjskem avtocestnem nadvozu med Zalokami in Smednikom v občini Krško se je ob 9.15 zgodila prometna nesreča. Ker je vozilo prebilo ograjo na nadvozu, je obviselo nad avtocesto, so zapisali na Prometno-informacijskem centru.

Posredovali so gasilci PGE Krško in GRC Novo mesto, ki so protinaletno zavarovali kraj nesreče, stabilizirali vozilo, razrezali ograjo, dvignili vozilo s pomočjo avtodvigala na cestišče in odklopili akumulator. Reševalci NMP ZD Krško so poškodovani osebi oskrbeli in ju prepeljali na zdravljenje v bolnišnico Brežice, poroča Uprava RS za zaščito in reševanje.

Novomeški policisti so sporočili, da so bili o nesreči obveščeni ob 19.16. Po njihovih ugotovitvah je voznica osebnega avtomobila – najverjetneje zaradi neprilagojene hitrosti – izgubila oblast nad avtomobilom, zapeljala na pločnik in trčila v ograjo. Občani so iz vozila rešili otroka, pri reševanju voznice pa so morali posredovati gasilci.
prometna nesreča

(Foto: PGE Krško)

Na primorski avtocesti nalet dveh tovornih vozil

Ob 8.35 pa se je na primorski avtocesti na relaciji Vrhnika-Logatec zgodila prometna nesreča, v kateri sta bili udeleženi dve tovorni vozili. Šlo je za nalet.

Posredovali so gasilci GB Ljubljana in PGD Stara Vrhnika, ki so protinaletno zavarovali kraj prometne nezgode, s tehničnim posegom iz tovornjaka rešili ukleščenega, nepoškodovanega voznika, na tovornjaku odklopili akumulator in z vpojnim sredstvom posuli iztekle motorne tekočine na vozišču. Zaradi tega so nastajali daljši zastoji.

VIR: http://www.24ur.com/novice/slovenija/zaradi-nesrece-dveh-tovornih-vozil-na-primorski-avtocesti-nastajajo-zastoji.html

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=7409