Tovornjak trčil v kombi poln policistov, dva sta umrla, policija išče očividce

Datum 10.6.2014 11:48:13 | Kategorija: Slovenija

Na štajerski avtocesti se je pri viaduktu Preloge zgodila huda prometna nesreča. Policisti, ki so se odpravljali na spominsko slovesnost na Okrešelj, so iz neznanega razloga ustavili na odstavnem pasu, nato pa je vanje trčil tovornjak. Dve osebi sta umrli, več je huje poškodovanih, na pomoč so prihiteli tudi avstrijski reševalci.
Okoli 7.30 se je na štajerski avtocesti med Slovensko Bistrico in Slovenskimi Konjicami pri viaduktu Preloge zgodila huda prometna nesreča, v kateri sta po prvih podatkih umrli dve osebi, več pa je ranjenih. Štajerska avtocesta je v smeri proti Ljubljani zaprta, zaradi česar nastajajo zastoji.
V kombiju so bili pomurski policisti

Kot je za 24ur.com potrdil tiskovni predstavnik PU Maribor BojanKitel, je prišlo tudi do smrtnih žrtev. Po prvih podatkih sta umrli dve osebi, več pa je huje poškodovanih. Reševalne ekipe so še vedno na terenu, slovenskim pa so se pridružili tudi avstrijski reševalci.

V prometni nesreči so bili udeleženi policisti iz Murske Sobote, ki so se odpravljali na pohod na Okrešelj, kjer bo danes potekala svečanost v spomin umrlim gorskim reševalcem v nesreči 10. junija 1997. Z belim kombijem so se iz neznanega razloga ustavili na odstavnem pasu avtoceste, nakar je v njih trčil tovornjak.

Suzana Rauš, tiskovna predstavnica PU Murska Sobota je za 24ur.com potrdila, da se je kar nekaj njihovih policistov danes res odpravilo na tradicionalni pohod na Okrešelj.

Več informacij še pričakujemo.

Ker bo cesta dalj časa zaprta, na prometno-informacijskem centru voznikom priporočajo izvoz Slovenska Bistrica - sever.

Policisti so se nameravali udeležiti obeležja v spomin umrlim gorskim reševalcem

Nesrečni policisti so se odpravljali na obeležje v spomin na gorske reševalce, ki so 10. junija 1997 umrli na usposabljanju v Turskem žlebu nad Okrešljem.

Ko so se na višini okoli 1900 metrov z domnevnim poškodovancem pripeli na helikopter, je nekdo dal znak, da se helikopter lahko dvigne, a en član skupine je bil še vedno pripet z varnostno žico. Helikopter je s sidrišča odtrgal del skale in vseh pet reševalcev. Ker vrv ni vzdržala njihove teže, so padli v globino. Umrlo je pet reševalcev.

VIR: http://www.24ur.com/novice/crna-kronika/foto-nesreca-na-stajerski-avtocesti-3.html

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=7402