Pri Mislinji umrl 47-letni motorist iz Avstrije

Datum 2.4.2014 17:56:39 | Kategorija: Slovenija

V Gornjem Doliču je avstrijski motorist trčil najprej v vozilo pred seboj, ki je zavijalo levo, nato pa še v nasproti vozeče vozilo. Poškodbe so bile tako hude, da je na kraju urml. To je že druga žrtev med motoristi na Celjskem v zadnjih 14 dneh.

V Gornjem Doliču se je danes malo po 14. uri zgodila prometna nesreča, v kateri je umrl 47-letni motorist. S policijske uprave Celje so sporočili, da je voznik motornega kolesa, sicer avstrijski državljan, vozil iz smeri Mislinje proti Velenju, pri odcepu za žago Hudovernik pa je trčil v osebno vozilo.

Policisti so ugotovili, da je voznik osebnega vozila pravilno ustavil na cestišču, saj je zavijal levo proti žagi in spustil mimo osebno vozilo, ki je prav tako pravilno pripeljalo v nasprotni smeri. Motorist je najverjetneje spregledal, da je osebno vozilo stalo na križišču in je zato trčil v levi zadnji del vozila, nato pa ga je odbila na nasprotni pas, kjer je čelno trčil v osebno vozilo, ki je pripeljalo iz nasprotne smeri. Motorist je na kraju podlegel poškodbam. Cesta je bila več ur zaprta.

V zadnjih 14 dneh je to že druga smrtna žrtev med motoristi na območju celjske policijske uprave, skupaj pa je letos na tem območju v prometnih nesrečah umrlo že pet ljudi.

Policija opozarja: Bodite pozorni na motoriste

Policisti vse voznike, še posebej pa motoriste, ki se ob lepem vremenu vse pogosteje odpravljajo na ceste, naj bodo previdni, še posebej pa je treba biti previden na motoriste. Hkrati slednje pozivajo, naj bodo med vožnjo ne precenjujejo svojih sposobnosti in podcenjujejo zmogljivosti vozil. V vsakem primeru pa morajo upoštevati omejitve hitrosti in naj predvidevajo morebitne nevarne situacije in naj poskrbijo, da bodo vidni.

Vir: http://www.24ur.com/novice/crna-kronika/pri-mislinji-umrl-47-letni-motorist-iz-avstrije.html

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=7374