Pred Šentiljem na potniškem vlaku izbruhnil požar

Datum 13.3.2014 11:18:50 | Kategorija: Slovenija

Na potniškem vlaku, ki je vozil na relaciji Maribor – Šentilj je zaradi tehnične napake na dizelskem agregatu izbruhnil požar. Strojevodja in prometnik sta ga poskusila pogasiti, a neuspešno. Na pomoč sta poklicala gasilce. V tem času na srečo na vlaku ni bilo potnikov.
Železnica - 2

Slika je simbolična. (Foto: Reuters)

Včeraj okoli 20. ure je na železniški postaji v Šentilju izbruhnil požar na potniškem vlaku, ki je vozil na relaciji Maribor – Šentilj. Požar so pogasili mariborski poklicni in gasilci okoliških prostovoljnih gasilskih društev. Po nestrokovni oceni je nastalo med 400.000 in 500.000 evrov škode.

Mariborski kriminalisti so z zbiranjem obvestil in ogledom kraja požara ugotovili, da je v kraju Cirknica, približno 3 kilometre pred Šentiljem, nastala tehnična napaka na dizelskem agregatu vlaka. Strojevodja je preko kontrolne konzole ugotovil to napako na enem od dveh dizelskih agregatov, agregat pa je zaradi tega prenehal delovati.

Ko je strojevodja ustavil vlak na železniški postaji v Šentilju, sta skupaj s prometnikom ugotovila, da se iz vlaka močno kadi prav v prostoru nad dizelskim agregatom, zato sta poskušala ogenj pogasiti z gasilnimi aparati, vendar jima to ni uspelo. Na pomoč sta poklicala gasilce.

Požar se je z dizelskega agregata, preko predelne stene, ob toaletnem prostoru razširil v potniški prostor, kjer pa v tem času ni bilo potnikov.

Ker so kriminalisti tujo krivdo izključili, bodo o požaru podali poročilo na pristojno tožilstvo.

Zagorelo na piščančji farmi

Danes okoli 6. ure pa je zagorelo v praznem piščančjem hlevu v Njivercah. Hlev so segrevali, saj naj bi v njem danes naselili piščance. Zaenkrat ocenjujejo, da škoda znaša okoli 300.000 evrov. Kriminalisti bodo ogled opravili, ko bo požar pogašen in bo temperatura omogočala dostop na kraj.

www.24ur.com

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=7365