Zagorelo v objektu centralnih delavnic Slovenskih železnic

Datum 8.2.2014 8:30:09 | Kategorija: Slovenija

Včeraj je pozno zvečer zagorelo na Ptuju. Ogenj je zajel objekt centralnih delavnic Slovenskih železnic, gasilci pa so požar pogasili okoli 3. ure. Zgorel je strop objekta, ogenj pa je uničil tudi električne stroje in vso električno napeljavo. Po prvih podatkih je škode za okoli pet milijonov evrov.

Policisti so včeraj okoli 23.30 dobili obvestilo, da gori na Osojnikovi ulici na Ptuju. Izkazalo se je, da je zagorelo v objektu centralnih delavnic Slovenskih železnic. Gasilci so se z ognjem borili do 3. ure, ko so ga le uspeli pogasiti. Na požarišču so organizirali gasilsko stražo.

Po podatkih PU Maribor je v požaru zgorel lesen strop objekta, ki je bil pokrit s pločevino. Prav tako so zgoreli električni stroji in vsa električna napeljava. Po prvih ocenah je nastalo za okoli pet milijonov evrov materialne škode, v požaru pa na srečo nihče ni bil poškodovan.

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Maribor bodo danes opravili ogled kraja požara. O vzrokih za požar do zaključka njihove preiskave ne bo moč govoriti. 

Vir:

http://www.24ur.com/zagorelo-v-objektu-centralnih-delavnic-slovenskih-zeleznic.html

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=7344