Ognjeni zublji delno uničili kulturno dediščino

Datum 19.1.2014 20:38:04 | Kategorija: Evropa

Požar, ki se je razbesnel v manjšem mestu na Norveškem, je delno uničil tudi lesene hiše, ki so uvrščene na seznam norveške kulturne dediščine. Številne prebivalce so evakuirali, najmanj 90 oseb pa so sprejeli v bolnišnico.

V manjšem mestu Laerdalsoyri na Norveškem se je ponoči razbesnel požar. Ognjeni zublji so delno uničili predel mesta, ki je znan po lesenih hišah, ki so uvrščene na seznam norveške kulturne dediščine.

Policija je evakuirala številne prebivalce, saj se je požarl hitro širil. Najmanj 90 ljudi so sprejeli v bolnišnico, o smrtnih žrtvah pa na srečo ne poročajo. Ogenj je po poročanju BBC poškodoval najmanj 30 stavb. S požarom se je borilo okoli 100 gasilcev. Na pomoč pa so priskočili tudi prebivalci.

Požar na Norveškem

Ognjeni zublji so delno uničili norveško kulturno dediščino. (Foto: Reuters)

Gasilce sta v boju s plameni sprva ovirala močan veter ter izpad električne energije. Prizadete so tudi telekomunikacijske povezave.

Policija je za norveški časopis VG potrdila, da so medijska brezpilotna letala, ki so slikala dogajanje, onemogočila vzlet helikoperja, ki je pomagal pri gašenju požara.

www.24ur.com

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=7329