Ogenj spet zajel podjetje Fibran nord

Datum 16.1.2014 8:19:31 | Kategorija: Slovenija

Zgodaj zjutraj je požar izbruhnil v podjetju Fibran nord. Ogenj je zajel ostrešje proizvodne hale, gasilci pa so ga že uspeli pogasiti, a pristojne službe imajo še vedno veliko dela. V podjetju je gorelo že septembra lani.
Požar tovarne Fibran Nord

Tako je gorelo septembra lani. (Foto: Bralka Simona)

V občini Sodražica je okoli 5.30 požar izbruhnil v eni od proizvodnih hal podjetja Fibran nord. Ogenj je zajel ostrešje proizvodne hale. Na teren so odhiteli gasilci PGD Sodražica, Sveti Gregor, Zamostec, Žimarice-Globel-Podklanec, Gora, Ribnica in Vinice-Zapotok. Požar so gasilci nekaj po sedmi uri uspeli pogasiti. Pristojne službe pa imajo še veliko dela in še ugotavljajo, zakaj je zagorelo.

V istem podjetju je zagorelo že septembra lani. Takrat je požar največ škode povzročil na strehi proizvodne hale. Pet oseb so zaradi zastrupitve z ogljikovim monoksidom morali odpeljati v UKC Ljubljana. Na svoji spletni strani je podjetje sicer dobre tri mesece po septembrskem požaru objavilo novico, da je Fibran vstal kot Feniks iz pepela ter da v prenovljenem objektu in na obnovljenih napravah v polni moči spet deluje ena največjih proizvodnih linij za izdelavo toplotne izolacije iz ekstrudiranega polistirena v Evropi.

www.rtvslo.si

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=7328