V požaru, ki je divjal kar devet ur, staro tibetansko mesto skoraj uničeno

Datum 11.1.2014 16:43:42 | Kategorija: Svet

Ognjeni zublji so zajeli več kot 1300 let staro tibetansko mesto Dukezong na jugozahodu Kitajske. Evakuirali so več kot 2600 prebivalcev. Požar, ki je divjal kar devet ur, je gasilo okoli 2000 gasilcev. Zakaj je zagorelo, še ni znano.
Zagorelo je več kot 1300 let staro tibetansko mesto Dukezong na jugozahodu Kitajske. Požar, ki je sprožil evakuacijo več kot 2600 prebivalcev, je poskušalo ukrotiti okoli 2000 gasilcev, vojakov in prostovoljcev, ognjeni zublji pa so kljub temu uničili kar četrtino zgradb, večinoma lesenih.

Gašenje požara, ki je divjal kar devet ur, je bilo zaradi suhega in vetrovnega vremena oteženo. Vzrok za požar sicer še ni znan.

Dukezong je eno najbolje ohranjenih mest v regiji in je bilo nekoč pomembna postojanka na t.i. svileni poti. Zaradi lesenih hiš in zgodovinskih ulic je še danes zelo priljubljeno med turisti.

Povezava: http://www.24ur.com/novice/svet/foto-in-video-v-pozaru-ki-je-divjal-kar-devet-ur-staro-tibetansko-mesto-skoraj-uniceno.htmlNovica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=7323