V Indiji požar na nočnem vlaku terjal več življenj, v Kanadi se je iztiril vlak s surovo nafto

Datum 8.1.2014 8:20:37 | Kategorija: Svet

Požar na nočnem vlaku na zahodu Indije je zahteval najmanj devet smrtnih žrtev. Iz Kanade pa poročajo, da se je severozahodno od New Brunswicka iztiril vlak, ki je prevažal propan in surovo nafto, in nato zagorel.
Požar na nočnem vlaku na zahodu Indije je zahteval najmanj devet smrtnih žrtev. Ogenj, ki je izbruhnil kmalu po odhodu vlaka iz Mumbaija proti Dehradunu na severu države, se je razširil na tri vagone, v katerih so spali potniki.

Številni potniki so ognjenim zubljem ubežali tako, da so razbili vrata, je povedal eden od preživelih. Devetim se ni uspelo rešiti in so umrli zaradi zadušitve z dimom.

Nesreča se je zgodila manj kot dva tedna po podobni tragediji na jugu Indije, v kateri je umrlo 26 ljudi. Vzrok požara še ni znan.

V Kanadi se je iztiril vlak s surovo nafto

Iz Kanade pa poročajo, da se je severozahodno od New Brunswicka iztiril vlak, ki je prevažal propan in surovo nafto, in nato zagorel. Nihče ni bil poškodovan, so pa preventivno evakuirali stanovalce 45 bližnjih hiš. Vlak je bil na poti iz Toronta proti Monctonu.

Večina vagonov od 122 je bilo praznih. Reševalne ekipe se požaru niso mogle približati, saj je obstajala nevarnost novih eksplozij, tako da so pustili, da požar ugasne sam od sebe.

Nesreča se je zgodila dober teden po podobnem iztirjenju vlaka v Severni Dakoti, ki je prav tako eksplodiral. Nesreče kličejo po strožji ureditvi prevozov, ki jih je v ZDA vse več, saj prek obstoječih plinovodov in naftovodov ne morejo več dostaviti potrebnih količin.

Ena najhujših nesreč vlakov s surovo nafto se je zgodila julija lani, ko je v mestu Lac Megantic v kanadskem Quebecu umrlo 47 ljudi.

www.24ur.com

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=7321