V nesreči umrla 56-letna ženska, poškodovanih pet otrok

Datum 29.12.2013 22:07:39 | Kategorija: Slovenija

V Račji vasi sta včeraj trčili vozili. V prvem vozilu je bil le voznik, v drugem pa poleg voznika še sedem sopotnikov, med njimi pet otrok. 56-letna sopotnica je v bolnišnici umrla. Nihče od potnikov, ki so sedeli zadaj, ni bil pripet z varnostnim pasom.

Včeraj se je v Račji vasi okoli 17. ure zgodila prometna nesreča. 74-letni voznik je z avtomobilom zavijal levo iz Račje vasi na glavno cesto Krška vas–Cerklje ob Krki, po prvih ugotovitvah policistov pa se ni prepričal, ali to lahko stori varno in ni ustavil, da bi pustil mimo vozila na prednostni cesti.

Ravno takrat je iz smeri Cerkelj ob Krki proti Krški vasi po prednostni cesti pripeljal 33-letni voznik avtomobila. Vozili sta čelno trčili.

74-letnik je bil v vozilu sam, v nesreči pa je bil huje poškodovan. Policisti so zanj odredili strokovni pregled.

33-letnik, ki je bil v nesreči lažje poškodovan, alkotest pa je pokazal, da ni pil alkohola, je imel v vozilu še sedem sopotnikov: dve odrasli sopotnici in pet otrok, starih od enega do enajst let.

Po nesreči so bili odrasli sopotnici in dva otroka hudo poškodovani, trije otroci pa so bili lažje poškodovani. Ena od odraslih sopotnic, 56-let stara ženska, je nato v bolnišnici umrla.

Policisti dodajajo, da nihče od potnikov, ki so sedeli zadaj, ni bil pripet z varnostnim pasom.

Ogleda kraja nesreče, ki so ga opravili prometni policisti, se je udeležil tudi dežurni okrožni državni tožilec. Zaradi ogleda kraja in odstranjevanja posledic je bil promet na odseku ceste Cerklje ob Krki–Krška vas oviran do pol devete ure zvečer.

VIR/GALERIJA: http://www.24ur.com/v-nesreci-devet-poskodovanih-tudi-otroci-tisti-ki-so-sedeli-zadaj-niso-bili-pripeti-z-varnostnim-pasom.html

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=7314