Predor Karavanke bo zaprt do večera: v tovornjaku s slovenskimi registrskimi tablicami umrl voznik

Datum 9.12.2013 10:38:04 | Kategorija: Slovenija

Pred predorom Karavanke je na avstrijski strani po trčenju v podporni steber zagorel tovornjak, voznik je umrl. Predor je zaprt v obe smeri. Za osebna vozila priporočajo pot preko Korenskega sedla ter mejnega prehoda Rateče.
Predor Karavanke

(Foto: Miro Majcen)

Zaradi prometne nesreče je v obe smeri zaprt predor Karavanke, obvešča prometnoinformacijski center. Voznikom osebnih vozil priporočajo, naj izberejo pot preko Korenskega sedla ali prehod Rateče. Za tovorna vozila pa priporočajo prehod Šentilj z Avstrijo ali prehoda Vrtojba in Fernetiči z Italijo. Prelaz Ljubelj je na avstrijski strani zaprt.

Do nesreče je v predoru prišlo v zgodnjih jutranjih urah. Avstrijski mediji pišejo, da je tovornjak s slovenskimi registrskimi tablicami trčil v podporni steber galerije, vozilo pa je nato zapeljalo preko mosta in obviselo.

Vozilo se je vnelo, požar pa so pogasili gasilci. Ko so se prebili do voznika, je bil ta po besedah vodje intervencije že mrtev. Pri reševanju voznika so avstrijskim kolegom pomagali tudi člani GARS Jesenice.

Predor bo sicer zaprt še vsaj do večera, piše krone.at. Pristojni pravijo, da je odstranjevanje razbitine tovornjaka zapleteno, preveriti pa morajo tudi, ali je zaradi poškodovanega podpornega stebra ogrožena statika predora.

VIR: http://www.24ur.com/predor-karavanke-zaradi-nesrece-zaprt.html

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=7298