Klicatelj z lažno prijavo požara na noge spravil gasilce, policijo in reševalce

Datum 28.11.2013 15:05:45 | Kategorija: Slovenija

Škofjeloški gasilci so ponoči prejeli klic o požaru v hiši, v katerem je poškodovanih več oseb. V nekaj minutah se je na naslovu zbralo preko 40 gasilcev z devetimi vozili, reševalci in policisti, a se je na koncu izkazalo, da gre za lažni alarm. Po informacijah gasilcev naj bi storilca že prijeli.


Škofjeloški gasilci so ob 0.37 prejeli klic, da na naslovu Mestni trg 38 gori hiša. V nekaj minutah se je tam zbralo preko 40 gasilcev z devetimi vozili ( PGD Škofja Loka, PGD Stara Loka in JZ GRS Kranj z avto lestvijo), vozilo reševalne postaje Škofja Loka ter policija PP Škofja Loka. V klicu je bilo tudi javljeno, da je več oseb poškodovanih.

Gasilci

(slika je simbolična) (Foto: Jani Dolinšek)

Na kraju dogodka se je izkazalo, da gre le za lažni alarm. "Osebo, ki se je šalila, so policisti že prijeli in ji grozi kazenska ovadba ter povračilo stroškov intervencije. Stroški pa prav zagotovo ne bodo majhni, glede na obseg prijave," so zapisali škofjeloški gasilci.

Na PU Kranj so za 24ur.com sicer potrdili, da policisti v omenjenem primeru preverjajo razloge za sum, da je bilo storjeno kaznivo dejanje zoper javni red in mir, a so izpostavili, da zbiranje obvestil še ni zaključeno, zato nam več informacij niso mogli posredovati.

"Kdor zlorabi znamenje za pomoč ali znamenje za nevarnost ali neutemeljeno kliče na pomoč ali lažno sporoči, da grozi nevarnost in s tem povzroči, da so državni organi ali druge pristojne organizacije ukrepale brez potrebe ali neupravičeno uporabile sredstva sistema zaščite, reševanja in pomoči, se kaznuje z zaporom do treh let," pa pravi kazenski zakonik.

http://www.24ur.com/novice/crna-kronika/v-skofji-loki-klicatelj-z-lazno-prijavo-pozara-na-noge-spravil-gasilce-policijo-in-resevalce.html

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=7291