Prihajajo obilne padavine, za sever države razglašen oranžni alarm

Datum 8.11.2013 16:53:08 | Kategorija: Slovenija

Na Agenciji za okolje in prostor so izdali opozorilo pred močnim deževjem, ki bo Slovenijo zajelo že danes zvečer. Meja sneženja se bo v soboto spustila na 1000 metrov nadmorske višine.
Vir : 24 ur
Pristojni so tako za jutrišnji dan na Meteoalarmu za velik del države razglasili rumeni oziroma oranžni alarm. Slednji velja za celoten sever države, in sicer zaradi močnih nalivov. Poleg tega je za severozahod razglašen rumeni alarm zaradi neviht ter snega oziroma poledice. Rumeni alarm velja tudi za osrednji in zahodni del države.

Oranžni alarm razglasijo, ko so vremenske razmere nevarne. "Napovedani so neobičajni meteorološki pojavi. Verjetna je gmotna škoda, možne so človeške žrtve. Bodite zelo pozorni in se redno seznanjajte s podrobnostmi v zvezi z napovedanimi vremenskimi razmerami. Zavedajte se tveganj, ki se jim morda ne boste mogli izogniti. Upoštevajte uradno izdana priporočila," piše v pojasnilu na spletni strani Meteoalarma. Pri rumenem alarmu pa gre za stopnjo ogroženosti, ki jo razglasijo, ko lahko napovedane vremenske razmere postanejo tudi nevarne.Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=7272