Požari se vrstijo tudi s pomočjo...

Datum 8.11.2013 16:43:08 | Kategorija: Slovenija

Nekaj pred polnočjo je zagorelo v neposredni bližini trgovine v Vižmarjah. Posredovali so gasilci, ki so požar pogasili, s pomočjo varnostnih posnetkov pa so varnostniki in policisti izsledili požigalca.

http://www.24ur.com/novice/crna-kronika/moski-podtaknil-pozar-nato-pa-opazoval-gasenje.html
http://www.24ur.com/v-pozaru-pri-ivancni-gorici-poginilo-60-prasicev.html

Uprava za zaščito in reševanje je poročala o nočnem požaru. Na Gmajni v Ljubljani so v noči na petek ob 23.40 zagoreli zabojniki za prevoz blaga v trgovino Mercator. Zaradi požara so počila stekla na prodajalni. Požar so pogasili gasilci Gasilske brigade Ljubljana in Prostovoljnega gasilskega društva Vižmarje, ki so pregledali tudi notranjost trgovine in jo prezračili.
Objekt je pod videonadzorom. S pomočjo videoposnetka so varnostniki in policisti drznega požigalca, ki je kot naključni sprehajalec celo opazoval gašenje, prijeli.
Kot so sporočili iz Sintala, je njihov varnostno-nadzorni center tik pred polnočjo prejel alarmne signale iz varovane poslovalnice. Takoj so na kraj dogodka poslali več intervencijskih skupin in obvestili policijo. Varnostniki so ob prihodu opazili, da gorijo zabojniki za kartonsko embalažo na zadnji strani objekta. Takoj za prvo ekipo varnostnikov so prispeli tudi policisti in gasilci, ki so v nekaj minutah pogasili požar. Zaradi vročine so popokala stekla, požar pa je povzročil škodo tudi v notranjosti objekta.
Ko so pregledali posnetke videonadzora, so ugotovili, da je ogenj zanetil moški, ki se je pred kratkim sprehodil mimo objekta. Varnostniki in policisti so pregledali okolico in prijeli storilca.Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=7271