FOTO in VIDEO: V eksploziji in požaru pri Kranju ranjenih devet oseb, ena huje

Datum 7.11.2013 15:41:40 | Kategorija: Slovenija

V gospodarskem objektu v Hrastjah pri Kranju je zagorelo, pri tem pa je bilo poškodovanih devet oseb, od tega ena huje. Po neuradnih podatkih naj bi požar povzročila eksplozija plina v plinski peči. Požar so sicer hitro pogasili.
V Hrastjah pri Kranju je okoli 9.45 zagorel gospodarski objekt, poroča policijska uprava Kranj, ki dodaja, da je požar pogašen. Ranjenih je devet oseb, od tega ena huje. Štiri osebe so s kraja dogodka odpeljali z reševalnim vozilom, tri so pomoč poiskale same, poškodovana pa sta tudi dva gasilca.

Požar naj bi povzročila eksplozija plina, poroča uprava za zaščito in reševanje. Kriminalisti so že začeli preiskavo o vzroku požara, po neuradnih podatkih pa naj bi zagorelo v prostorih z bravami v zgornjem nadstropju objekta podjetja Excenter.

Na terenu so še vedno gasilci in policisti. Požar so pogasili gasilci Gasilske brigade Kranj, pomagala pa so jim tudi prostovoljna društva Britof, Primskovo, Kokrica, Prebačevo Hrastje in Suha. Poslovna stavba naj bi bila popolnoma uničena. PU Kranj je še sporočil, da dodatne nevarnosti v smislu novih eksplozij ni več.

Sprva so namreč policisti opozarjali, da je požar predstavljal nevarnost za ljudi in okolico, zato so na kraju z interventnimi službami izvajali "ukrepe za varovanje življenja in premoženja ljudi". V bližini je namreč tudi stanovanjski blok.

Lokalna cesta Kranj–Trboje je bila v Hrastju pri odcepu za industrijsko cono zaradi požara več ur zaprta.
Več: 24ur
http://www.24ur.com/pozar-pri-kranu-eksplodiral-naj-bi-plin.htmlNovica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=7270