Na Hvaru zgorelo 45 hektarjev gozda

Datum 5.9.2013 16:11:50 | Kategorija: Evropa

Na otoku Hvaru je izbruhnil velik požar. Pogorelo je okoli 45 hektarjev borovega gozda. Požar, ki je že pod nadzorom, je gasilo 70 gasilcev, na pomoč pa so jim priskočili tudi štirje kanaderji. V desetih dneh je to že drugi požar na Hvaru.


Gost dim na otoku je moč opaziti tudi s celine. (Foto: Dnevnik.hr)

Po požaru v okolici Splita, ki je izbruhnil v torek zvečer in v katerem je nastalo za 100.000 kun materialne škode, je danes dopoldan zagorelo na Hvaru. Dnevnik.hr poroča, da je požar, ki ga je bilo moč videti tudi s celine, gasilo okoli 70 gasilcev. Pogorelo je okoli 45 hektarjev borovega gozda, požar pa je trenutno pod nadzorom. Prebivalci in njihove hiše v požaru niso bili ogroženi.

Požar na Hvaru

Požar je izbruhnil v zalivu Zastrašišće na jugu otoka. (Foto: Dnevnik.hr)

Policijska uprava Splitsko-dalmatinske županije je sporočila, da je požar izbruhnil v zalivu Zastrašišće na jugu otoka. Sprva so policisti sumili, da je požar podtaknjen, saj jih je nekdo obvestil, da so v bližini mesta, kjer je začelo goreti, opazili nekaj oseb v čolnu, ki so se odpeljale v smeri proti Korčuli. Zato je policija sprožila iskalno akcijo, a kmalu ugotovila, da je šlo za lažno prijavo.

Avgusta gorelo v Stinivi

V požaru, ki je v zalivu Stiniva na Hvaru izbruhnil 25. avgusta, je zgorelo 400 hektarjev borovega gozda in nizkega rastlinja. Gasilci so požar, ki se je zelo hitro širil, uspeli omejiti šele naslednji dan.


www.24ur.com

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=7219