Sumljiva pošiljka na ljubljanski občini; prvi testi niso pokazali na nevarno snov

Datum 13.8.2013 13:49:45 | Kategorija: Slovenija

Na vložišču ljubljanske občine so prejeli pošiljko, iz katere se je pri odpiranju vsul bel prah. Policisti so pošiljko odnesli iz stavbe in jo "uničili". Bali so se, da bi bil prah lahko eksploziv ali strup, a prvi testi so to ovrgli.
Na Mestni občini Ljubljana (MOL) so danes prejeli pošiljko, iz katere se je pri odpiranju vsul bel prah, so nam potrdili na MOL.

Pošiljko so prejele uslužbenke na vložišču, ki so takoj poklicale policijo. Ta je s pomočjo gasilcev zavarovala kraj.

Pošiljko so nato policisti odnesli iz stavbe in jo strokovno "uničili", del pa poslali v analizo. Obstajala je nevarnost, da bi bil prah eksploziv ali strup, morda celo antraks.

Vodja gasilske intervencije Gorazd Breskvar je pojasnil, da je policijski protibombni oddelek preveril, ali gre za eksplozivno snov, vendar je bil test negativen. Nato so gasilci opravili hitri test na antraks, ki je bil po besedah Breskvarja prav tako negativen.

Zdaj vzorec bele snovi preverjajo še na veterinarski fakulteti, kar lahko traja do štiri ure. Ta čas bodo gasilci na mestni občini počakali na rezultate.

Uradno še vedno ni znano, za kakšno snov gre. V karanteni bodo do rezultatov analize ostale tudi tri uslužbenke, ki so prišle v stik s pošiljko.

Pošiljka naj bi bila naslovljena na župana Zorana Jankovića, poročajo Slovenske novice.

Na PU Ljubljane so sporočili, da bodo vsi postopki potekali, dokler ne bo natančno jasno, za kakšno snov gre.
Vir:http://www.24ur.com/novice/slovenija/na-ljubljanski-obcini-prejeli-posiljko-s-sumljivim-belim-prahom.htmlNovica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=7197