V Žalcu prijeli dva požigalca

Datum 9.8.2013 13:32:58 | Kategorija: Slovenija

Celjski kriminalisti in žalski policisti ujeli mladoletna požigalca, ki sta podtaknila tri požare v Grižah pri Žalcu.
Prvi požar so obravnavali februarja, ko je popolnoma zgorela lesena uta. Ugotovljeno je bilo, da je bil požar namerno podtaknjen. Uta je v celoti zgorela, škode pa je bilo za dobrih 400 evrov.

Drugič je zagorelo maja, ko so ognjeni zublji zajeli kozolec. Tudi v tem primeru so policisti in kriminalisti ugotovili, da je bil ogenj namerno podtaknjen v spodnjem delu kozolca. Ogenj se je iz spodnjega dela kozolca razširil še v zgornji del in ostrešje. Zaradi hitre intervencije gasilcev okoliških gasilskih društev kozolec ni zgorel v celoti.  Lastnik je bil z dejanjem oškodovan za najmanj 3.500 evrov.

Tretji požar pa so obravnavali v začetku junija, ko je zagorela še lesena kašča. Tudi tokrat je bilo ugotovljeno, daje bil požar podtaknjen.  "Sosedom in gasilcem okoliških gasilskih društev gre v tem primeru zahvala, da so s hitrim posredovanjem preprečili, da požar ni uničil celotnega objekta, ampak so požar še pravočasno pogasili," so zapisali na celjski policijski upravi. V požaru je nastalo za okoli tisoč evrov škode.

Celjski kriminalisti so v sodelovanju z žalskimi policisti na podlagi opravljenih preiskav zaključili, da sta požare podtaknila mladoletnika iz Žalca. Ogenj na leseni uti in kozolcu sta podtaknila skupaj, požar na leseni kašči pa je podtaknil eden izmed njiju. Oba bosta kazensko ovadena zaradi suma storitve kaznivega dejanja. Za kaznivo dejanje požig je zagrožena zaporna kazen od enega do osmih let zapora, za kaznivo dejanje poškodovanje tuje stvari  pa denarna kazen ali zapor do dveh let.

vir: http://www.zurnal24.si/v-zalcu-prijeli-dva-pozigalca-clanek-202045Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=7190